Yaşlanmaya karşı koyan besinler

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 23 Eylül 2007 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siyah üzüm, nar, havuç, domates, bamya, soya, ceviz ve soğuk su balıkları, antiaging yani yaşlanma karşıtı tedavilerin gözdesi haline geldi.

ABD'li profesör Howard Murat, Türk kadınlarına yaşlanma sürecini geciktirmek için bu besinleri bol tüketmelerini ve güneş koruyucu krem kullanmadan sokağa çıkmamalarını önerdi. 30 yaş üstündeki her 10 kadından 8'i kırışıklık ve selülit gibi sorunlarla mücadele ediyor. Dermatoloji Profesörü Doktor Howard Murad'a göre bu sorunların kaynağında yaşa bağlı olarak vücudun suyu tutma kabiliyetinin azalması yatıyor. Bu nedenle vücuttaki suyu tutacak besinlerin bol tüketilmesi gerekiyor:

SU İÇMEK YETMİYOR

Vücudumuzun doğduğumuzda yüzde 70'i sudur, ama yaşlandıkça, her 10 yılda bir düşüş olur. Vücudun suyu tutma kabiliyeti yaşla azalır. Bu suyu tutabilmek için su içmek yeterli değil. Bu nedenle vücudun suyu tutma kabiliyetini artıran antioksidan açıdan zengin siyah üzüm, nar, havuç, domates, bamya, soya, yaban mersini, omega 3'ten zengin ceviz ve soğuk su balıklarını bol bol bol tüketmemiz gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber