Bakan Yazıcı'dan, Kapıkule baskını

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Eylül 2007 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lüfü KARAKAŞ/EDİRNE, (DHA)

GÜMRÜK Kapılarında iyileştirmeler yapması için, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Hayati Yazıcı, hafta sonu özel otomobille Kapıkule'ye baskın düzenledi. Denetlemeden, Vali ve ildeki yetkililerin haberi olmadı.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, dün öğleden sonra koruması ve danışmanı ile Kapıkule Gümrük Kapısı'na geldi. Devlet Bakanı Yazıcı Kapıkule'ye gelirken yurtdışına ihraç ürünü taşıyan ve 6 kilometre uzamış TIR kuyruğunu görünce aracını durdurdu. Kuyrukta bekleyen TIR sürücülerine kendini tanıtan Bakan Yazıcı'ya şoförler önce inanmadı. Daha sonra kuyrukta bekleyenlerle sohbet eden ve sorunun neden kaynaklandığını soran Bakan Yazıcı çözüm için söz verdi.

GÖREVLİLER TANIMADI

Kapıkule'nin girişine geldiğinde kendisini tanıtan Bakan Yazıcı'yı görevliler de tanımadı. Bunun üzerine korumaları devreye girince Bakan Yazıcı gümrük sahasının içine alındı. Görevlileri hiç bir yöneticiye bilgi vermemesi konusunda uyaran Bakan Hayati Yazıcı, doğruca çıkış peronlarına gitti. Çıkış işlemlerinin nasıl yapıldığı konusunda bilgi alan ve çalışanların sorunlarını dinleyen Bakan Yazcıcı, daha sonra Kaçak İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne giderek 6 ay önce 565 kilo eroinle gümrük tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonunu gerçekleştiren görevlileri kutladı. TIR'ların kontrol edildiği X-Ray cihazının bulunduğu bölümü gezen Bakan Yazıcı, TIR Gümrük Müdürlüğü bölümünde işlemlerin nasıl yapıldığını ve hızlandırılması için neler yapılabileceği konusunda görevlilerin önerilerini dinledi.

BAGAJ KONTROLÜNÜ BEĞENMEDİ

MKE'nin geçtiğimiz günlerde ithal ettiği patlayıcı yüklü minibüsün işlemlerinin yapıldığı Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü'ne geçen Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, burada otobüs yolcularının muayene işlemlerini görünce şaşırdı. Yolcuların bagajlarının tek tek indirilip açıldığını görünce, ?Burada valizler neden havalimanlarındaki gibi kontrol edilmiyor??diye sordu. Gümrükçülerin cihaz olmadığını söylemesi üzerine ise, ?Buraya da aynı cihazlardan yollayacağız, personel takviyesi de yapacağız? dedi.

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda yöneticilerden değil, bizzat işlemleri yürütenlerden sorunları ve çözüm önerilerini dinleyen Bakan Hayati Yazıcı, daha sonra Hamzabeyli Gümrük Kapısı'na giderek denetlemelerde bulundu.

VALİ'NİN HABERİ OLMADI

Hafta sonu Kapıkule ve Hamzabeyli Gümrük Kapısı'na spor kıyafet ile baskın düzenleyerek denetleme yapan Bakan Hayati Yazıcı'nın geliş ve gidişinden, Edirne Valisi Nusret Miroğlu ile diğer yetkililerin haberi olmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber