Başörtülü velilerin okul dışına çıkarıldığı iddiası... Soruşturma başlatıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2007 15:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çanakkale'nin Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, bugün bir ulusal gazetede yayınlanan "Al Sana Mahalle Baskısı" başlıklı haberi, suç duyurusu kabul ederek, okul müdürü hakkında soruşturma açacağı bildirildi.

Namık Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Nevzat Kaya'nın, geçen cuma günü düzenlenen bayrak töreni sırasında İstiklal Marşı okunacağı gerekçesiyle, başörtülü velileri okulun dışına çıkarttığı iddia edildi.

AA muhabirinin görüştüğü Kaya, bayrağa saygı dolayısıyla ve İstiklal Marşı okunurken başörtüsüyle okul bahçesinde bulunmanın uygun olmadığını, bu nedenle tören sırasında başörtülü velilerin okul bahçesinin dışına çıkması gerektiğini belirttiğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu ise başörtüsüyle okul bahçesine giren velilere yapılan uygulamanın yanlış olduğunu bildirdi.

İstiklal Marşı okunurken, ayağa kalkılması ve iştirak edilmesi gerektiğini ifade eden Mutlu, başörtülü velileri okul bahçesi dışına çıkarmanın doğru bir davranış olmadığını belirtti.

Mutlu, konuyla ilgili bugün bir ulusal gazetede yayınlanan haberi suç duyurusu kabul ettiğini ve okul müdürü Kaya hakkında soruşturma açacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber