Erdoğan ve ekibine 'mürteci sürüsü' demek, tazminat sebebi değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2007 14:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İrticanın Dibi Yoktur" başlıklı köşe yazısında "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla Cumhuriyet Gazetesi ve yazarı İlhan Selçuk aleyhine açtığı 20 bin YTL'lik manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, Başbakan Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin ile Cumhuriyet Gazetesi ve gazeteci İlhan Selçuk'un avukatı Doğa Kavak katıldı.

Avukat Şahin, daha önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabulüne karar verilmesini talep etti. Avukat Kavak ise davanın reddedilmesini istedi.

Yargıç Ahmet Metin Tözün, davanın reddine karar verdi.

Dava konusu

Başbakan Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, İlhan Selçuk'un, Cumhuriyet Gazetesinde, 06 Mayıs 2007 tarihinde yayınlanan "İrticanın Dibi Yoktur" başlıklı köşe yazısında, "Erdoğan'ın, manevi şahsiyetine yönelik, kişilik haklarına tecavüz niteliğinde, tahkir ve tezyif edici, haksız ve hukuka aykırı beyan ve isnatlarda bulunulduğu" iddia edilmişti.

Dilekçede, söz konusu köşe yazısında, "Amerika bir yandan Irak'ı işgal ederken öte yandan Türkiye için ne düşünüyordu? 'Ilımlı İslam Devleti Modeli..' Diyorlarmış ki: Ilımlı İslam Modeli macerası hem Türkiye'ye uymadı hem Amerika'ya zarar verdi.. İşin en kötü yanı, yüce Allah, Hazreti Peygamber, Kuran-ı Kerim adına konuşan mürteci sürüsünün devlet düzeninde iktidarı ele geçirdikten sonra azmasıdır.." şeklinde ifadelere yer verildiği aktarılmıştı.

Dava konusu köşe yazısındaki ifadelerle, "Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunulduğu" öne sürülen dilekçede, Cumhuriyet Gazetesi ve yazarı Selçuk'tan, yasal faiziyle birlikte 20 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber