Ömer Dinçer'in yumuşak tavrı, eski müsteşarı davadan vazgeçirdi

Haber Giriş : 10 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dinçer'in tavrı, eski müsteşarı atama davasından vazgeçirdi

Başbakanlık'ta yaşanan ilginç bir olay, üst düzey bürokratlar arasındaki ilişkilerin devlet yönetimine katkısını gözler önüne serdi.

Bülent Ecevit başkanlığındaki 57. Hükümet döneminde Başbakanlık'ta müsteşar yardımcısı olarak görev yapan Füsun Köroğlu, Demokratik Sol Parti'deki istifa depreminin ardından müsteşarlık koltuğuna oturdu. 3 ay çalıştıktan sonra, Abdullah Gül'ün kurduğu 58. Hükümet tarafından görevinden alındı. Yerine Fikret Üçcan getirildi. Füsun Hanım da görevden alınma işleminin iptali için Danıştay'a başvurdu. Dava sürerken AK Parti lideri Tayyip Erdoğan 59. Hükümet'i kurdu. Müsteşarlık koltuğuna da Prof. Dr. Ömer Dinçer oturdu. Füsun Köroğlu, geçtiğimiz günlerde sürpriz bir kararla dava dilekçesini geri çekti.

Alınan bilgilere göre, bu gelişmede Ömer Dinçer'in tavrı etkili oldu. Füsun Köroğlu'nun kendisinden istediği randevu talebine anında cevap veren Dinçer, eski müsteşarla görüşerek kamu yönetimiyle ilgili projelerini anlattı. Selefinden de konuyla ilgili görüş ve öneriler istedi. Kendisine gösterilen ilgiden memnun kalan Füsun Köroğlu, görüşmenin ardından Danıştay'daki davasından vazgeçti. Zaman'ın soruları üzerine olayı doğrulayan Başbakanlık eski Müsteşarı Füsun Köroğlu, ?Ben eski müsteşarın bazı tavırlarından rahatsız olduğum için dava açmıştım. Son olarak Sayın Dinçer ile görüşmek istedim. Gördüm ki, kendisi son derece bilgili, beyefendi ve bu göreve layık bir insan. Bundan dolayı dava dilekçemi geri çektim.? dedi.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber