Polisten velilere uyarı: Çocuğunuzun mailerini takip edin

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2007 18:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Malatya'da gençlere polis tarafından internet tehlikelerine karşı uyarıldı. Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Bürosu ekiplerince dağıtılan, "çocuklarınızı koruyun" başlıklı el broşüründe ailelerin internet ile ilgili konularda yapmaları gereken davranışlar ve sorumluluklar anlatıldı.

Toplum Destekli Polis Bürosu Komiseri Orhan Şanal, gençlere ve ailelerine dağıtılan broşürlerde şu uyarıların yeraldığını bildirdi;

?Çocuklarınızın internet alışkanlıklarının neler olduğunu tespit edin. İnternette karşılaşabilecekleri muhtemel tehlikeler hakkında onlarla konuşun. Bilgisayarı evin ortak kullanım alanlarına, herkesin görebileceği ortamlara kurun. Çocuklarınızın e-mail trafiğini düzenli olarak kontrol edin. Çocuklarınızın sık sık girdiği siteyi takip edin. Çocuğunuzun arkadaşlarının aileleri ile internet kontrolü hakkında görüş alışverişinde bulunun. Ev dışında internete girip girmediklerini öğrenin. Okullar, kütüphaneler bilgisayar laboratuarları ve internet kafelerde internet güvenliğinin ne düzeyde olduğunu öğrenin.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber