Ermenice bilen memurun maaşı artırılacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Eylül 2007 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nuran ÇAKMAKÇI

Türkiye'de tüm kamu personelinin yabancı dil bilgisini ölçen KPDS'ye (Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) ilk defa olarak Ermenice de dahil edildi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanıp uygulanan sınav yılda iki kez yapılıyor. Ermenice'nin de dahil olduğu bundan sonraki sınav kasım ayında yapılacak. Sınava başvurular 14-21 Eylül arasıda yapıldı. Böylece Ermenice ilk kez sınavda başarılı olunduğu takdirde dil tazminatıyla ödüllendirilen diller arasına giriyor.

MACARCA DA VAR Mayıs ayında yapılan son KPDS'de adaylar Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İtalyanca, Rusça, Çince, Danca, Hollandaca, İrlandaca, İspanyolca, Lehçe, Macarca, Portekizce, Sırpça, Yunanca dillerinden girmişti. Kasım ayında yapılacak sınavda ise şu diller sorulacak: Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danca, Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Flemenkçe), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca ve Yunanca.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber