Her okulun müstakil kütüphanesi olacak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 27 Eylül 2007 21:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, dev bir projeyi daha açıkladı: Okullar sınıf ve koridorlardan ibaret olmayacak. Her okulun müstakil kütüphanesi olacak.

Türkiye'de okuma kültürünü yaygınlaştırmak, öğrencilerin kitap okumasını sağlamak için Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı önemli bir projeye imza atıyor.

ÇOK HAYIRLI BİR PROJE

Her okula kütüphane yapılacağının müjdesini veren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'la görüştüğünü belirterek, "Sayın Günay'la görüştük ve bir kampanya başlatmaya karar verdik. 'Her okulun kütüphanesi olsun' diyerek önümüzdeki günlerde detaylarını şekillendireceğimiz çok hayırlı projeye imza atacağız. Tek derslik okullardan bahsetmiyorum ama, Türkiye'de okul diyebileceğimiz 48 bin okulumuz var. Bunların önemli bir kısmında müstakil bir kütüphane diyebileceğimiz bir kütüphane yok. Bunu gerçekleştireceğiz ve 2008 yılı içinde büyük çapta mesafe alacağımızı düşünüyorum" dedi. Okul denince akla kütüphanelerin geldiğini belirten bakan Çelik, "Biz Milli Eğitim olarak, her okulda bir kütüphane olsun, bir bilgisayar laboratuvarı olsun, sanat merkezleri olsun istiyoruz. Okullar sadece sınıf ve koridorlardan ibaret olmayacak" diye konuştu. Çelik, Türkiye'nin okuyan bir ülke olmadığını, insanların televizyon seyretmeyi daha çok tercih ettiğini belirterek, yazılı kültürün yok olmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi.

İmge YÜCETÜRK/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber