Yeni okul binasında oluşan çatlaklar korkuttu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Eylül 2007 12:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Nuri ÇAĞLAR/ŞARKÖY (Tekirdağ), (DHA)

TEKİRDAĞ'ın Şarköy İlçesinde 17 Ağustos depreminde ağır hasar gördükten sonra yıkılan ve 2003 yılında İl Özel İdare bütçesi ile yeniden yaptırılan Evrenoz Bey İlköğretim Okulu'nun iç ve dış duvarlarında oluşan çatlaklar velileri tedirgin etti. Bin 23 öğrencinin eğitim gördüğü okulun zemin etüdü yapılmadan inşa edildiği ve her an yıkılabileceği iddia edildi.

İstiklal Mahallesi'nde bulunan Evrenoz Bey İlköğretim Okulu, 17 Ağustos depreminde ağır hasar görünce yıkıldı. Özel İdare bütçesinden ayrılan kaynakla ile 2003 yılında yapımına yeniden başlanılan okul binası 9 ay içinde tamamlanarak eğitime açıldı. Toplam 19 derslikli yapılan okul için 600 bin YTL harcandı. Ancak aradan geçen 4 yıllık süre içinde binanın iç ve dış duvarlarında çatlakları oluştu.yer yer aralığı 3 santimetreyi bulan çatlaklar öğrencileri ve velileri korkuttu.

VALİ TALİMAT VERDİ

Çatlakları görüntülemek için okul bahçesine gelen gazeteciler ise okul yönetiminin tepkisi ile karşılaştı. Çatlakların görüntülenmesini istemeyen öğretmenler, gazetecileri dışarıya çıkartmaya çalıştı. Çatlakların sıva çatlağı olduğunu iddia eden Şarköy Kaymakamı Mümin Heybet, ?Panik yaratmaya gerek yok. Ben bu konunu uzmanı değilim. Tedirgin olan veliler Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'ne dilekçe yazsın. Görevliler daha sonra gereken incelemeyi yapar'' dedi. Yaşanan olayı öğrenen Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ise okula gelerek inceleme yaptı ve çatlakların araştırılması talimatını verdi.

VELİDEN ÜRPERTEN İDDİA

Okulun inşası sırasında zemin etüdü yapılmadığını öne süren öğrenci velisi Razi Baylan şu iddialarda bulundu:

?Bu inşaatın yapımını çok iyi hatırlıyorum. Kesinlikle zemin etüdü yapılmadan inşaata başlandı. Ben de bu durumdan rahatsız olarak okul yönetimi ve kaymakamlığa giderek, Şarköy'ün deprem kuşağında olduğunu ve binaya kesinlikle zemin etüdü yapılması gerektiğini söyledim. Ancak okulun acil yapılması gerektiğini belirten yöneticiler okulu 2004- 2005 eğitim-öğretim yılında açtı. Şarköy'de kaçak binalar bile hazır beton kullanırken, bu okulun betonu eski usul elde karmayla yapıldı. Benim bu uyarılarımdan kısa süre sonra okulda çatlaklar oluşmaya başladı. Eğer önlem alınmazsa deprem bile olmadan bina yıkılabilir. Bu okulda benim de çocuklarım okuyor. Ne olur geç olmadan yetkililer önlem alsın.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber