Bürokraside atamalar; vekiller asil oldu

Haber Giriş : 27 Eylül 2007 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sezer'in Cumhurbaşkanlığı döneminde çeşitli nedenlerden dolayı asaleten ataması yapılmayan ve bugüne kadar vekaleten görev yapan üst düzey bürokratların "asaleten" atamaları devam ediyor.

Görevlerini uzun yıllardır vekaleten yürüten Adalat Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Maksut Mete, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt'ın, bu görevlere asaleten atanmalarına ilişkin kararnameleri Cumhurbaşkanı Gül onayladı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan atama kararnamelerine göre, görevlerine vekaleten devam eden Adalet Bakanı Müsteşar Yardımcısı Maksut Mete, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, asaleten atandılar.

-DİĞER ATAMALAR-

Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararnamelerine göre, Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı'na Müsteşar Yardımcısı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Müsteşar Yardımcılığı'na ise Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzğan Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim Genel Müdürlüğü'ne İlköğretim Genel Müdürü Hüseyin Çalık getirildi. Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcılıklarına aynı Bakanlık Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Sedat Kadıoğlu ile Çevre Yönetimi Genel Müdürü Musa Demirbaş getirildi. Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Deniz Tuncel ve Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tekeli başka görevlere atanmak üzere görevlerinden alındılar. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Kütahya İl Müdürlüğüne Kastamonu İl Müdürü Mehmet Taşkın, Kastmonu İl Müdürlüğüne de Muş İl Müdürü Ziver Kaplan atandı. Milli Eğitim bakanlığı'nda da Kars İl Müdürlüğüne Denizli İl Müdürü Ekrem Ekici atandı.

-REKABET KURULU-

Öte yandan, Rekabet Kurulu'nda boş bulunan üyeliklere Mustafa Ateş ve İsmail Hakkı Karakelle atandılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber