Dershane sanal, başarı gerçek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2007 16:05, Son Güncelleme : 30 Temmuz 2018 22:29
Dershane sanal, başarı gerçek

Dershaneye gidemeyen öğrenciler için kurdukları internet sitesinde yüzlerce video aracılığıyla sınavlara hazırlanan gençlere katkı sağlamaya çalışan iki genç, ülkenin her yanından teşekkür mailleri aldıklarını, bu sayede yüksek öğrenim yapanlarla gurur duyduklarını bildirdiler.

İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi Barış Sözen ile Ege Üniversitesi Bilgisayar İşletmeciliği Bölümü'nde okuyan Ümit Dilli, maddi olanaksızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen öğrenciler için proje geliştirerek, ''www.dersizle.com'' adıyla web sitesi kurdu. Bir kamera yardımıyla üniversiteli arkadaşlarının ders notlarını kaydeden gençler, bu şekilde yüzlerce video kaydına ulaşarak, bunları web sitesinde yayınlamaya başladı

''Dershane Sanal, Başarı Gerçek'' sloganıyla başladıkları yolculukta binlerce gence ulaşan Sözen ve Özdil, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, bir yılın ardından elde ettikleri başarıyla gurur duyduklarını belirttiler. Gençler, şunları kaydettiler:

''Dershaneye gidemeyen öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlanmasını ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasını amaçladık. Sanal ortamda ücretsiz olarak Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Fizik, Kimya, Geometri, Biyoloji, Felsefe dersleri veriyoruz. Biz de öğrenciyiz, biz de büyük zorluklar yaşayarak, üniversite sınavına hazırlandık. Herkes dershaneye gidemiyor. Günümüzde de sadece okulda alınan eğitim, üniversiteye girmek için yeterli olmuyor. Şimdi gelen maillerde (Sizin siteniz sayesinde üniversiteye girdik) diyen arkadaşlarımız var. Hedefimiz bu yıl sayıyı daha da arttırmak.''

Diğer dershanelerden farklarının bulunmadığını ifade eden gençler, bütün derslerin konularında uzman üniversite öğrencileri tarafından anlatıldığını ve tekrar izleme olanağının sunulduğunu belirttiler.

Bu arada, 1987 Erzurum doğumlu Meriç S. Ç., söz konusu siteden yararlanarak üniversiteye hazırlandığı ve Galatasaray Üniversitesi İşletme Bölümü'nü kazandığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber