Mahkeme'den yine 'kamu yararına hizmet' kararı: Eve karşılık temizlik

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 00:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar'ın Bostanlı Köyü'nde Hazine arazisine ev yapan Murat Akpınar'a mahkeme kızının da öğrenim gördüğü ilkokulda 5 ay temizlik yapma cezası verdi.

Merkeze bağlı Bostanlı Köyü'nde inşaat işleri ile uğraşan Murat Akpınar köyde Hazine'ye ait araziye ev yapıp etrafını duvarla çevirince, hakkında dava açıldı. Afyonkarahisar 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 5 ay hapis cezasına çarptırılan ancak daha sonra 5 ay kamuya yararlı ücretsiz çalışma cezası verilen Akpınar, şimdi kızının da öğrenim gördüğü Bostanlı Köyü İlköğretim Okulu'nda çevre düzenlemesi ve temizlik işleri yapıyor.

HALİNDEN MEMNUN

Aldığı cezadan çok memnun olduğu söyleyen Akpınar, "Sınıfları süpürüyorum, masaları siliyorum, tuvaletleri yıkıyorum. Kısacası okulun çevre düzenlemesine ve temizliğine ilişkin her türlü işi yapıyorum. Bunları yaparken de hiç üzülmüyorum" dedi. Bostanlı Köyü İlköğretim Okulu Müdür Vekili Osman Çırak ise bu tür cezaların toplum için çok yararlı olduğunu belirterek, "Okulumuzda hizmetlimiz yoktu. 'Çocuklarımızın sınıflarındaki sobaları kim yakacak?' diye düşünüyorduk. Şimdi Murat Akpınar, bizim ve öğrencilerimizin en büyük yardımcısı olacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber