Faiz düşünce fiyat artıyor, ev almak isteyen beklemesin

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Konut kredilerinde yeniden faiz indirimleri başlarken, ev hayali kuranlara bir bankacıdan uyarı geldi. Finansbank Genel Müdürü Sinan Şahinbaş, yıl sonuna kadar konut kredisi faizlerinde 1-2 puanlık daha düşüş olabileceğini belirtirken, "Ancak, krediler düştükçe alınacak konutun fiyatının yükseleceği de dikkate alınmalı. Konut almak isteyenler fazla gecikmemeli." tavsiyesinde bulundu.

Ekonominin iyiye gittiğini, siyasi istikrarın sağlandığını vurgulayan Şahinbaş, "Krizler artık yaşanmaz. Kişi başı gelir seviyesi yükseliyor. Döviz kurunu eskiden her dakikada izlerdik, ben son üç gündür dolar kurunun ne olduğuna bakmaya ihtiyaç duymuyorum. Bu tablodan bankacılık sektörü pozitif etkileniyor." değerlendirmesini yaptı.

Bankasının bölge ve şube yöneticileriyle Adana'da buluşan Şahinbaş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konutun bankacılık sektöründe önemli bir ürün olma özelliğini uzun bir süre daha koruyacağını ifade eden Şahinbaş, "İnsanlar ellerine geçen ilk parayı doğal olarak konuta yatırmayı planlıyor. Mevcut konutu olanlar da iyileştirme çabasında. Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında konut üründe Türkiye'deki pazarın oldukça büyük olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı. Şahinbaş, konut kredilerindeki batık konusunda farklı düşünüyor. "Konut kredilerinin geri dönüşünde batık yaşandığı yönündeki iddialara katılmıyorum." diyen Finansbank genel müdürü, mevcut konut kredilerinin yüzde 10'unu kendilerinin kullandırdığını aktardı. Şahinbaş, "Diğer kredilerin geri dönüşümüyle kıyasladığımızda konut kredilerinin, en iyisi olduğunu söyleyebiliriz. ABD'de yaklaşık 150 milyar dolarlık bir batık söz konusu. Sanırım, bundan yola çıkanlar Türkiye'de de aynı sorunun yaşanacağını düşünüyorlar; ancak, böyle bir şey ülkemiz için söz konusu değil. ABD'de kredi faizleri birden yükseldiği için kredi kullananlar bunu ödeyemez duruma geldi." dedi.

AA


?Konutta faiz düşer ama evler zamlanır'

Finansbank Genel Müdürü Şahinbaş, yıl sonuna kadar konut kredisi faizlerinde 1-2 puanlık düşüş olabileceğini belirtti

Finansbank Genel Müdürü Sinan Şahinbaş, yıl sonuna kadar konut kredisi faizlerinde 1-2 puanlık daha düşüş olabileceğini belirterek, ?Ancak, krediler düştükçe alınacak konutun fiyatının da yükseleceği dikkate alınmalı? dedi. Son yıllarda bankaların en önemli ürününün konut kredileri olduğuna işaret eden Şahinbaş, konut kredilerinin geri dönüşünde batık yaşandığı yönündeki iddialara katılmadığını da vurgulayarak şöyle devam etti: ?Mevcut, konut kredilerinin yüzde 10'unu Finansbank kullandırdı. Diğer kredilerin geri dönüşümüyle kıyasladığımızda konut kredilerinin, en iyisi olduğunu söyleyebiliriz.?

2 bin kişiyi işe alıyor

Şahinbaş, Türkiye'de bundan böyle batık banka da olmayacağını belirterek, ?Çünkü, bankalar artık iyi yönetiliyor, iyi denetleniyor. Bankalarda sürekli bir büyüme ve atılım söz konusu. Sadece Finansbank olarak biz yılda ilave 2 bin kişiyi işe alıyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber