Rektör, muhaliflerini ilçelere sürdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, seçimlerde kendisine muhalif olan 2 profesörü hakkında soruşturma açtırdı. 3 profesörü ise ilçelerdeki meslek yüksekokullarına gönderdi. Haksızlığı kabul etmeyen hocalar rektör hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğretim üyesi 2 profesör, Rektör Prof. Dr. Güner Önce hakkında 'görevini kötüye kullandığı' iddiasıyla cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Aynı iddiayla 3 profesörün de Eskişehir Bölge İdare Mahkemesi ile YÖK'e başvurduğu bildirildi.

DPÜ yönetimi, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yamık hakkında iki soruşturma, Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar hakkında ise bir soruşturma açtı. Rektör seçiminde aday olan eski Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göktay Ediz, Emet'teki meslek yüksekokuluna, eski Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve eski Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hayri Dayıoğlu, Altıntaş'taki meslek yüksekokuluna, Prof. Dr. Hüseyin Mısırdalı da Gediz'deki meslek yüksekokuluna görevlendirildi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yamık, soruşturmaların hiçbir dayanağının olmadığını ifade ederek açılan ilk soruşmada suçsuz olduğunun anlaşıldığını söyledi. Prof. Dr. Yamık, şöyle konuştu: "Hiçbir dayanağı olmayan nedenlerle hakkımda soruşturmalar açıldı. Sanırım bu soruşturmaların altında dekanlık görevimden istifa etmemem yatıyor. Rektör Prof. Dr. Güner Önce bu uygulamalarla görevini kötüye kullanmıştır. Ben de hakkımı hukuki zeminde aramak için il cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundum." Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar da mesnetsiz iddialarla soruşturma açılarak mağdur edildiğini belirterek Rektör hakkında 'görevi kötüye kullandığı' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

'Hukuki ve akademik olmayan şekillerde ilçelere görevlendirme diye sürgüne tabi tutulduklarını' öne süren, rektör adaylarından eski Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göktay Ediz, eski Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve eski Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hayri Dayıoğlu ve Prof. Dr. Hüseyin Mısırdalı da yürütmenin durdurulması için Eskişehir Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Rektör Önce ise atamaların 'ihtiyaç doğrultusunda olağan ve yasal' olduğunu savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber