Tuvalet lavabolarından su içen öğrenciler hasta olunca, okul yönetimi arıtma sistemi kurdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 21:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gaziosmanpaşa'da bir ilköğretim okulu, öğrencilerin tuvaletlerden içtiği su yüzünden sürekli hasta olması üzerine yöneticiler çareyi arıtma sistemi kurmakta buldu. Yaklaşık 5 bin YTL'ye mal olan ve hayırsever bir dernek tarafından yaptırılan arıtma sistemi ve otomatik çeşmeler sayesinde öğrenciler suyu hijyenik şartlarda içiyor.

Gaziosmanpaşa, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu yetkilileri son günlerde, tuvaletlerde bulunan çeşmelerden su içen öğrencilerin rahatsızlanması üzerine okula arıtma sistemi kurdu. Tuvaletlerde bulunan lavabolardan uygunsuz şartlarda su içen öğrencilerin kolera, tifo ve sarılık gibi hastalıklara yakalanması üzerine, okul yetkilileri sorunun çözümü için formül aramaya koyuldu. Arıtma sisteminin uygun olacağını düşünen okul yetkilileri, hayırsever bir derneğin masrafları karşılamayı kabul etmesiyle sistemi okula kurdu. Arıtma sistemine giren şebeke suyu kum, karbon ve ultraviyole filtrelerden geçiyor. Arıtılarak otomatik çeşmelere gelen suyu öğrenciler ellerini bile değmeden içebiliyor. Bu sistem aynı zamanda suyun boşa akmasını da engelleyerek tasarruf yapılmasını sağlıyor.

Daha önce bazılarının kantinden su aldığını bazılarının ise tuvaletten içmek zorunda kaldığını söyleyen öğrenciler, tuvaletten su içen arkadaşlarının sürekli hastalandığını belirtiyor. Sistemin okullarında olmasından çok memnun olduklarını aktaran öğrenciler, "Çok güzel bir sistem. Sistem sayesinde temiz su içebiliyoruz." diye konuştular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber