Sağlık Bakanı Akdağ: Kamunun ve özel sektörün aldığı katkı payı aynı olmalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kamudan yüksek maaş ile doktor transfer eden özel sektörün, vatandaşlardan aldıkları katılım payları ile bu ücretleri ödediklerini söyledi. Akdağ, "Kamunun da özel sektörün de aldığı katkı paylarının aynı olması gerekir." dedi.

Sağlık Bakan Recep Akdağ, önce Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak'ı ardından ASO Başkanı Nurettin Özdemir'i beraberlerindeki heyet ile ayrı ayrı kabul etti. Bakan Akdağ, özel sektörde istihdamın artmasının hükümet hedefleri arasında yer aldığına dikkat çekerken, kamuyu da ihmal etmediklerini söyledi. 57. Hükümet döneminde kamuya 3.5 yılda 39 bin kişi alındığını kaydeden Akdağ, "Bizim dönemimizde ise 100 bin kişi alındı." dedi.

Özel sektörün, yüksek ücret ile kamudan doktor transfer ettiğinin altını çizen Akdağ, bu ücretlerin ise vatandaşlardan alınan katılım payları ile ödendiğini aktardı. Yüksek ücretle doktor transfer etmenin sağlıklı bir yol olmadığını vurğulayan Akdağ, "Kamunun da özel sektörün de aldığı katkı payları aynı olmalı." dedi.

Doğu illerinde istihdamın arttırılması yönelik sanayicilerden talepte bulunan Akdağ, bu girişimlerin göçü de azaltacağını söyledi. Akdağ, toplumun ruh sağlığı için bunun gerekli olduğunu aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber