Ders başı yapan eski vekiller

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 30 Eylül 2007 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski vekiller kapış kapış

22 Temmuz'da milletvekili seçilemeyen yaklaşık 50 civarında eski vekil ders başı yapmaya hazırlanıyor. Özellikle vekil olmadan önce akademisyenlik yapan vekiller bir bir üniversitelerde ders vermek için kolları sıvadı.

Milletvekili seçilemeyen eski milletvekilleri adeta üniversiteler tarafından kapışılmaya başlandı. Birçok milletvekili birden fazla üniversiteden teklif alınca tercih yapmakta zorlanmaya başlandı. Bu yüzden kararlarını bayram sonrasına bırakmayı uygun buldu. işte o vekiller ve üniversiteleri:

DERS BAŞI YAPANLAR

Başbakan eski Yardımcısı Doç. Dr. Abdüllatif Şener: TOBB Üniversitesi'nde derslere girmeye başladı. Başbakan eski Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır: Uludağ Üniversitesi ile anlaştı. Yakında ders başı yapacak. AK Parti eski İstanbul Milletvekili Zeynep Armağan Uslu: İstanbul Aydın Üniversitesi ile el sıkıştı. Sosyolog Uslu, yeni kurulacak bir Araştırma Merkezi'nin başkanlığını üstlenecek.

HEM MUHALEFET HEM DERS

CHP eski Ankara Milletvekili, Ayşe Gülsün Bilgehan: Bilkent Üniversitesi'nde uygulamalı İngilizce dersi vermeye başladı. Parti içinde muhalefete soyunan Bilgehan, yarım gün ders veriyor, kalan yarım günde ise parti içi muhalefetle uğraşıyor. CHP eski Ankara Milletvekili, Prof. Dr. Mehmet Tomanbay: CHP'de parti içi muhalefetin önde gelen isimlerinden Tomanbay, Ufuk Üniversitesi'nde kurulacak olan İktisat Fakültesi'nde öğretim üyeliği için sözleşme imzaladı.

TEKLİFLERİ GERİ ÇEVİRİYORLAR

AK Parti eski İstanbul Milletvekili Y. Doç. Dr. Gülseren Topuz: Birkaç üniversiteden öğretim üyeliği teklifini aldığını belirten Topuz, ?İleride ne olur bilemem, ama bugün itibariyle düşünmüyorum" dedi. CHP eski Gaziantep Milletvekili, Prof. Dr. Abdulkadir Ateş: Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü Kurucusu olan Ateş'e iki üniversiteden teklif var. Ancak tüm vaktini CHP'de parti içi muhalefete ayıran Ateş, en azından kongre tarihine kadar ders vermeyi düşünmüyor.

Düzgün KARADAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber