Açığa alınan müdürden Bakan'a yakın markaj

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Eylül 2007 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kerem PULGAT-İsmail AKKAYA / DHA

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mevlana'nın 800'üncü doğum yıldönümü etkinliklerine katılmak için geldiği Konya'da ilk olarak Vali Osman Aydın'ı makamında ziyaret etti. Bakan Günay'ı izleyen protokol üyeleri arasında Paris'teki Mevlana konulu toplantıda protokolde ayakkabılarını çıkarıp bağdaş kurarak sandalyeye oturduğu için açığa alınan, eski Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar'ın da bulunması dikkat çekti. Yarar, Bakan Günay'ın peşinden bir an olsun ayrılmadı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Valilik hatıra defterine duygularını yazdıktan sonra yaptığı açıklamada, Konya'nın iç turizmin gözbebeği olduğunu söyledi. Çok önemli bir etkinlik için Konya'ya geldiklerini belirten Günay, şöyle devam etti:

?Mevlana'nın hem yaşadığı hem de Hakka yürüdüğü Konya'da büyük bir toplantının yapılmasını sağlamak için uzun zamandan bu yana valiliğimiz ve gerekli birimlerimiz gayret ediyorlar. Bu akşamki toplantıya büyükelçiler de katılacak. Çok sayıda konuğumuz olacak. Toplantının ev sahiplerden birisi sıfatıyla arkadaşlarımızla birlikte Konya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak yapabileceklerimizi yerinde gözlemleyeceğiz. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Bugünün bir başka özelliği daha var. Bugün dünya çocuk günü. Yarın resmen kutlanacak. Ama ben bugünden ifade etmek istiyorum. Bu kutlu doğum vesilesiyle Dünyanın bütün çocuklarına barış içinde yaşayabilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri bir hayat ve daha güzel bir dünya diliyorum.'' Konya'nın her açıdan her geçen gün daha önemli bir şehir haline geldiğini belirten Günay, ?Konya, Anadolu'nun ortasında gelişen, yıldızlaşan merkezlerden birisi. Sahası, nüfusu, tarım ve sanayi alanındaki önemi, yeni ulaşım imkanları ile yıldızlaşması sürecek kentlerden biridir. İç turizm açısından da Hz. Mevlana'nın ismi ve türbesi nedeniyle Türkiye'de en fazla turistin geldiği yer özelliğini taşıyor'' dedi.

BAKAN'IN PEŞİNDEN AYRILMADI

Bakan Günay'ı izleyen protokol üyeleri arasında Paris'teki Mevlana konulu toplantıda protokolde ayakkabılarını çıkarıp bağdaş kurarak sandalyeye oturduğu için açığa alınan eski Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar'ın da bulunduğu görüldü. Bakan Günay'la birlikte Valilik binasına gelen Yarar, Vali Osman Aydın'ın makam odasına girmeyerek dışarıda bekledi. Bakan Günay, tarihi Bedesten Çarşısı'nı gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederken Yarar da protokol üyeleriyle birlikte Bakan Günay'ın arkasından yürüdü. Yarar, gezi boyunca Bakan'ın arkasından bir an olsun ayrılmadı.

Bakan Günay, Selçuklular'dan kalan Yusuf Ağa Kütüphanesi'ne gezdiği sırada Yarar, yine yanındaydı. Yarar, burada Bakan Günay'a dönerek kütüphanenin tarihi hakkında kısa bir bilgi de verdi.

Bakan ve protokol üyeleri daha sonra Mevlana Müzesi'ne girdi. Müzede vatandaşlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiren Günay, Mevlana'nın sandukası başında el açıp dua etti. Günay, müzedeki tarihi Kuranları da ilgiyle inceledi.

Abdüssettar Yarar'ın halen açıkta olduğu ve hakkında açılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber