Felaket geliyorum diyor!.. Çökme tehlikesine karşı sınıf ortasına direk dikildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Ekim 2007 19:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Paşahöyük Köyü'ndeki tek derslikli ilköğretim okulunun tavanı, çökme tehlikesine karşı sınıfın tam ortasına dikilen demir direkle desteklendi.

28 yıl önce yapılan Paşahöyük İlköğretim Okulu, bugüne kadar bir çok kez onarımdan geçirildi. Onarıma karşın tek dersliğin tavanından parçalar düşmeye başlayınca, veliler kendilerine göre bir çözüm üretti. 48 öğrencisi olan okulun yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildiren köylüler, tavanın çöküp öğrencilere zarar vermemesi için de tavana boydan boya kalın ve enli demir döşedi. Bu demir de sınıfın ortasına konulan içi boş demir direkle desteklendi. Sınıfın tam ortasında duran demir direğin çevresinde ders yapan öğrenciler, bir gün sınıflarının başlarına çökmesinden endişe ediyor.

?FACİA YAŞANMADAN ÖNLEM ALINSIN''

Köylülerden Ahmet Ekmen ve Hıdır Çapar, köydeki tek derslikli okulun durumunun içler acısı olduğunu söyledi. 4 yıldır direkle idare edildiğini ancak artık kesin bir çözüm bulunması gerektiğini belirten Hıdır Çapar, ?Bugüne kadar kötü bir şey olmadı. Ama içi boş demir boru ile desteklenen tavanda fark edilir çökme olduğunu görüyoruz. Büyük bir felaket, facia yaşanmadan okulumuz onarılsın. Ya da yıkılıp yerine yenisi yapılsın. Köylüler olarak biz her türlü yardıma hazırız. Çocuklarımızı okula gönderirken tedirgin oluyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber