Etik Yasası hálá Erdoğan'da bekliyor

Haber Giriş : 12 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP hükümeti, yaklaşık üç ay önce Kamu Görevlileri Etik Yasası'nı hızlı bir takvimle TBMM'de kabul etti. Ancak, üst düzey bürokratların aldıkları hediyelerden, attıkları her adıma kadar ?etik açıdan' hesap vermelerini öngören yasa bir türlü uygulamaya geçirilemedi.

Aradan geçen üç ay boyunca ne bürokratları denetleyecek etik kurul oluşturuldu; ne de etik kuralları belirleyecek yönetmelik hazırlandı. Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek etik kurulun bağlı olacağı Başbakanlık da sessiz. Başbakanlık'tan bir yetkili henüz bu konuda bir çalışma başlatılmadığını söyledi.

TBMM Anayasa Komisyonu'nda büyük tartışmalara neden olan yasanın henüz hayata geçirilmemiş olması ?AB konjonktüründe çıkarılan göstermelik yasalardan biri' tanımlamasına neden oldu. Anayasa Komisyonu'nun CHP'li üyesi Atilla Kart, AKP'nin kamu yönetimi anlayış ve kültüründe samimi ve tutarlı olmadığını öne sürdü.

Kart, siyasi etik yasasının kamu etik yasasının tamamlayıcı unsuru olduğuna dikkat çekerek, bu konuda da gereken adımların mutlaka atılması gerektiğini savundu. Başbakan'ın çocuklarının düğününe atıfta bulunan Kart, şunları söyledi: ?Düğünlere katılan devlet başkanları ne hediye verdi? Başbakan'ın bunları kamuoyunun bilgisine sunması demokratik sistemin zorunluluğudur.'

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber