Bakan Aydın: Ahlak ve kültür dersi din dersi haline getirildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2007 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, din dersinin anayasaya ahlak ve kültür dersi olarak girdiğine işaret ederek, "Din dersi diye diye din dersi haline getirildi" dedi.

Devlet bakanları Said Yazıcıoğlu ve Mehmet Aydın, anayasada zorunlu din dersiyle ilgili yaptıkları komisyon çalışmaları hakkında soruları cevapladı.

Din ve Kültür Ahlak Bilgisi dersiyle ilgili olarak 1982 anayasasının en güzel düzenlemeyi yaptığını söyleyen Yazıcıoğlu, yapılan çalışmaların, taslağın taslağı olduğunu ve şu anda çok ciddiye alınmaması gerektiğini ifade etti. Yazıcıoğlu, Din ve Kültür Ahlak Bilgisi dersiyle ilgili, iki farklı ders olması durumunda seçmeli dersi gibi olacağını ve yeni sorunlar ortaya çıkaracağını vurguladı.

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, zorunlu din dersi tartışmalarıyla ilgili, komisyon olarak çalışmalarını tamamladıklarını ve Başbakan Erdoğan'a takdim edemediklerini ifade etti. Aydın, kendi başkanlığında Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katılımıyla toplantılarını yaptıklarını belirtti. Aydın, Başbakan Erdoğan'a çalışmalarını yarın arz edeceklerini belirterek, komisyon çalışmasının müzakere edildikten sonra basına bilgi verileceğini söyledi. Kendisinin komisyon çalışmaları ile ilgili bilgi vermesinin doğru olmadığını söyleyen Aydın, bütün alternatifleri dikkate aldıklarını söyledi.

Çalışmaların bilinmeyen bir konu olmadığını söyleyen Aydın, konuyu, anayasa değişikliği kapsamında değil, önemli bir konu olarak ele aldıklarını belirtti. Aydın, konunun, Türkiye'nin önemli bir konusu olduğunu, daha sonra sorun haline getirildiğini ifade etti. Aydın, dersin yapılan anayasa değişikliği ile bir din dersi değil, bir ahlak ve kültür dersi olacağı yönünde karar alındığını, basının "din dersi diye diye" kültür dersinin din dersi haline getirildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber