Dolandırıcılıkta yeni yöntemler!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ekim 2007 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hediye çıktı numarasıyla parasını çaldılar

Uşak'ta ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. Bir eve giden şahıslar, ev sahibine hediye çıktığını ve bir evrağı imzalaması gerektiğini anlatırken başka bir kişi, evin yatak odasına girerek 200 YTL çaldı.

Polis, başsavcılığa dilekçeyle müracaat ederek evinin soyulduğunu bildiren H.G. (22) isimli bayanın ifadesine başvurdu. H.G., tanımadığı ve ismini sonradan öğrendiği zanlı D.E.'nin kendisine mikrodalga fırın getirdiğini, bunun hediye olduğunu ve bir kağıt imzalaması gerektiğini söylediğini belirtti. Kendisinin ise eşinden izinsiz bir şey alamayacağını söylediğini, bu esnada iki erkek şüphelinin geldiğini, kendisine kağıdı imzalamak zorunda olduğunu söylediklerini ve imzaladığını belirten H.G., şahıslar gittikten sonra birinin evinden sonradan çıktığını gördüğü için şüphelendiğini belirtti. Ardından yaptığı incelemede, yatak odasında bulunan 200 YTL parasının olmadığını farkettiğini belirten H.G., şüpheli şahıstan şikayetçi olduğunu söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Bir süredir Antalya ve Alanya civarında telefonla emniyetten müdür olduklarını öyleyerek kontör transferi yaptırark pek insanı sömüren ve maddi zarara uğratan dolandırıcılık olaylarının bir yenisi Konya'da yaşandı...

KONYA: KULU'DA TELEFONLA DOLANDIRICILIK

Konya'nın Kulu ilçesinde bir vatandaş, Ankara'dan aradığını ve komiser olduğunu söyleyen şahıs tarafından kontör aldırılarak ve banka hesaplarından para çekilerek 1200 YTL dolandırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kulu-Ankara karayolunda bir dinlenme tesisinde market çalıştıran Adnan Ağırbaş'ı telefonla arayan tanımadığı bir kişi, Ankara Mamak'ta komiser olduğunu belirterek, internet aracılığıyla paralarının çalındığını anladıklarını, bunu yapan kişiyi derhal yakalamaları için bir kontör bayisinden 12 adet 250'lik telefon kontörü kartı alıp numaralarını telefonda okumasını söyledi. Bu sırada telefonda konuşmaya devam eden şahıs, Ağırbaş'tan çeşitli bankalardan almış olduğu kredi kartlarının

da internetle şifrelerinin çözüldüğünü ifade ederek, kartların şifrelerini istedi. Şüpheli, Adnan Ağırbaş'ın telefonunu istenilen zamana kadar açık bırakmasını, aksi takdirde hırsızlara ulaşamayacaklarını söyleyerek, geçen 40 dakika içerisinde 12 banka kartının 4 tanesinden 230'ar YTL para çekti. Ağırbaş'ın Kulu Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat etmesiyle dolandırıldığı anlaşıldı. Ağırbaş şikayetçi olurken, polis şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.


Cepçiler, 10 günde 2 bin YTL dolandırdı

GAZİANTEP'te cepçilik ve tırnakçılık yöntemiyle vatandaşların 2 bin YTL parasını dolandıran 1'i kadın 3 kişi yakalandı.

Bir ihbarı değerlendiren Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Elazığ'dan kente geldiği öğrenilen 32 yaşındaki Mehmet Cideli, baldızı 27 yaşındaki Arzu Özkan ve 18 yaşındaki Şerif Acarlı'yı yakaladı. Zanlıların, Gaziantep'te 10 gün içerisinde cepçilik ve tırnakçılık yöntemiyle vatandaşlardan toplam 2 bin YTL çaldıkları tespit edildi. Zanlılar, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber