Milli görev bilgisayarının entegrasyonu tamamlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2007 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ASELSAN tarafından üretilen milli görev bilgisayarının taarruz helikopterlerine entegrasyonu çalışmaları, başarıyla tamamlandı. Şereflikoçhisar'da yapılan testlerde, helikopter üzerine entegre edilen milli görev bilgisayarı kontrolündeki silah sisteminden atılan tanksavar füze, hedefi başarıyla vurdu.

AA muhabirinin Savunma Sanayi Müsteşarlığından aldığı bilgiye göre, Taarruz helikopterine ASELSAN, TAI ve TÜBİTAK MAM tarafından geliştirilen milli görev bilgisayarı ve yazılımlarının entegrasyonu çalışmaları; Şereflikoçhisar'da yapılan testlerde, helikopter üzerine entegre edilen milli görev bilgisayarı kontrolündeki silah sisteminden atılan tanksavar füzenin hedefi başarıyla vurmasıyla tamamlandı.

Tamamen Türk mühendislerince geliştirilen görev bilgisayarı ve yazılımları helikopter üzerindeki seyrüsefer, haberleşme, elektronik harp, hedef tespit, platform yönetimi ve silah yönetimi fonksiyonlarını bir bütün olarak yönetmekte ve pilotlara dijital kokpit üzerinden kumanda imkanı vermekte.Atış testleri ile milli savunma sanayinin ATAK

Projesi kapsamında gerçekleştireceği aviyonik ve silah sistemi entegrasyonuna yönelik önemli bir ön hazırlık aşaması tamamlanmış oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber