AKP'li vekilden Gül'e dil sitemi

Haber Giriş : 02 Ekim 2007 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir mektup göndererek, yeni yasama yılının başlaması dolayısıyla TBMM'de yaptığı konuşmada yabancı kökenli kelimeler kullanmasından üzüntü duyduğunu ifade etti.

Akgün mektubunda, konuşma metninde yer alan ve Türkçe karşılığı bulunan yabancı kelimelerin kullanılmasının kendisini üzdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

''Metinde bulunan, 'Kota', 'Entegrasyon', 'İnnovasyon', 'Konsensüs', 'Egzantirik', 'Lokalize', 'Makro', 'Vizyoner' gibi kelimeler, bildiğiniz gibi yabancı kelimeler olup Türkçe karşılıkları bulunmaktadır. Güzel Türkçemize sahip çıkmak hepimizin ortak ödevidir. Çünkü, dilimiz bizim milli kimliğimizdir. Millet olarak bizi bir arada tutan en önemli unsurların başında dil gelmektedir.

Milletimizi temsil eden en yüce makam olarak Cumhurbaşkanlığı makamından, güzel Türkçemize daha fazla özen gösterilmesini beklemek en tabi vatandaşlık hakkıdır. Sizin de aynı hassasiyeti göstereceğinizi biliyorum.'' AK Parti'li Akgün, Cumhurbaşkanı Gül'ü 13 Mayıs 2008'de Karaman'da kutlanacak Türk Dil Bayramına da davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber