Hükümet, 20 maddelik yeni bir istihdam paketi hazırlıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Ekim 2007 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, istihdamın üzerindeki yüklerin kaldırılması ve nitelikli işgücüyle ilgili düzenlemeleri içeren 20 maddelik bir paket üzerinde çalıştıklarını, bu kapsamda İş Kanunu'nda yeni düzenlemelere gidileceğini bildirdi.

Bakan Çelik, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ve beraberindeki heyeti kabul etti. Özdebir, ziyaret sonrasında Bakan Faruk Çelik'e sanayinin sorunlarına ilişkin dosya sundu.

Sanayicilerin işyeri açma ve işletme belgesi alma gibi konularda bürokratik engellerle karşılaştıklarını belirten Bakan Çelik şunları söyledi:

"İstihdam, istihdamın üzerindeki yükleri kaldırma ve nitelikli işgücüyle ilgili şu anda 20 maddeden oluşan bir paket çalışması gerçekleştirdik. Diğer bakan arkadaşlarımızla da bunları paylaştık. Yakın zamanda bir araya gelip neler yapılabileceğini değerlendireceğiz.

Bunları da 2008 öncesinde parlamentoya gönderme iradesini ortaya koyacağız. Bu 20 maddelik düzenleme içerisinde zorunlu istihdam konusu da yer alıyor."

'Uygulamada sorun var'

Söz konusu çalışmayı Meclis'e göndermeden önce sosyal taraflarla da diyalog içerisinde olacaklarını söyleyen Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye bir değişim ve dönüşüm noktasındadır. İş Kanunu 1936'da mevzuatta yer aldı ve son 30 yılda köklü değişikliğe uğramadan yeniden dizayn edilerek hayata geçti. Bununla ilgili uygulamada karşılaştığımız sorunlar var. İstihdama dönük bu paket içerisinde İş Kanunu ile ilgili düzenlemeleri düşünüyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber