Dokunulmazlık kalktı, yargı göründü

Haber Giriş : 03 Ekim 2007 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dokunulmazlık zırhı nedeniyle yargılanamayan 84 eski milletvekilinden 32'si hakkında hazırlanan fezlekeler Adalet Bakanlığı kanalıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak vekiller arasında eşine şiddet uygulamekle suçlanan eski AK Parti Konya milletvekili Halil Ürün de bulunuyor.

22 Temmuz seçimlerine Meclis dışında kalan ve dokunulmazlıkları kalkan 84 milletvekilinden 32'si hakkında yargı süreci başladı. Dokunulmazlıkları nedeniyle yargılanamayan 32 milletvekili hakkında hazırlanan fezlekeler Adalet Bakanlığı kanalı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Önümüzdeki günlerde işleme konulacak fezlekeler arasında 46 dosya ile eski CHP Denizli milletvekili Haşim Oral ilk sırada yer alıyor.

Oral'ı 26 dosyayla eski CHP Kocaeli milletvekili Sefa Sirmen izliyor. Sirmen hakkında 'ihaleye fesat karıştırmak', 'görevi kötüye kullanmak', 'basın yoluyla hakaret', 'görevde suiistimal', 'hizmet nedeniyle emniyeti suiistimal' gibi suçlamalar bulunuyor.

Eski ANAP Afyonkarahisar milletvekili Reyhan Balandı'nın hakaret ve eski AK Parti Konya milletvekili Halil Ürün'ün ise eşi Esma Ürün'e şiddet uygulayarak kasten adam yaralama suçunu içeren fezlekeleri de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştı. Eşinin şikayetten vazgeçmesine rağmen hakkında kamu davası açılacak ve 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak olan Ürün, aile içi şiddet suçlaması nedeniyle hakim karşısına çıkan ilk vekil olacak.

Demokrat Parti'nin baraj altında kalmasının ardından Meclis dışında kalan Genel Başkan Mehmet Ağar için de yargı süreci tekrar başladı. Susurluk davası kapsamında yargılanacak olan Ağar hakkında fezlekelerin ise henüz başsavcılığa ulaşmadığı, ulaşmasının ardından gereğinin yapılması için ilgili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderileceği öğrenildi.

Dokunulmazlıkları kalkan ve yargı yolu açılan eski 84 milletvekili hakkında aralarında 'ihale kanununa aykırılık', 'görevi kötüye kullanmak', 'resmi evrakta sahtecilik', 'ihaleye fesat karıştırmak' ve 'akaryakıt kaçakçılığı'nın bulunduğu 20 ayrı suçlama yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber