Başörtülü öğrenciler törene alınmadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2007 15:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) 2007-2008 akademik yılı açılış törenine başörtülü alınmadı. PAÜ Kınıklı Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki törene katılmak isteyen başörtülü kız öğrenciler güvenlik görevlileri tarafından salona alınmadı.

İçeriye girenleri kontrol eden güvenlik görevlileri, öğrencilerin başörtülerini çıkardıktan sonra törene katılmasına izin verdi. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Ardıç ise türbanla ilgili sorular hakkında açıklamada bulunmadı. Açılış törenine AK Parti milletvekili Selma Aliye Kavaf, DSP milletvekili Hasan Erçelebi, Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, eğitimciler, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve PAÜ korosu eşliğinde okunan İstiklâl Marşı'ndan sonra törene geçildi. Açılış konuşmasını yapan Rektör Ardıç, 26 bin öğrencisi bulunan PAÜ'de ilk defa yaz okullarının sanal âleme taşınacağını söyledi. Bilgi teknolojilerine önem vereceklerini, yabancı dil üzerinde duracaklarını anlatan Ardıç, mezun olan her öğrencinin en az iki dil bilmesi için çalışacaklarını söyledi. Projelere de önem verdiklerini ifade eden Ardıç, "Üniversitemizde öğrencilerimizin yabancı dil, bilgisayar, kendi kendine öğrenme, takım çalışması ve uyum çalışmaları üzerinde hassasiyetle duracağız. İki sene sonra bütün fakültelerimizin hazırlık sınıfları olacak. Projelere destek verilmesine gayret göstereceğiz. PAÜ, bilimin ışığında ve bilimin üstünlüğü içinde varlığını sürdürecektir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber