Memurlardan 'taş kesme' eylemi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2007 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da eylem yapan bir grup memur, bayrama buruk girdiklerini belirterek, hükümetle sendikaların anlaşamaması üzerine Bakanlar Kurulu kararına kalan zam konusunda masada konuşulan yüzde 2'lik oranı taş kesilerek pretesto etti.

Kamu çalışanları, kendilerine teklif edilen oranlara rağmen, bazı bankaların 'Bayram Kredisi' adı altında aylık yüzde 1,3 oranlarında kredi vermesini de eleştirdi.

Hükümetle memur sendikaları arasındaki toplu sözleşme masasında yüzde 2'lik zam oranında anlaşılamaması ve Uzlaşma Kurulu'nun da aynı oranda karar açıklamasıyla zam miktarı Bakanlar Kurulu'na kaldı. Ramazan Bayramı öncesinde sözü edilen zam oranına tepkilerini göstermek için basın açıklaması yapan Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası(BÇS), bu kez farklı eylem düzenledi.

Yaklaşık bir hafta sonra Ramazan Bayramı'nın kutlanacağını belirten BÇS Genel Başkanı Ayhan Çivi, kamu çalışanlarının bu bayram çocuklarına bayramlık elbise alamayacağını ve harçlık veremeyeceğini söyledi. Canları pahasına çalıştıklarını aktaran Çivi, bir hafta önce bir posta çalışanının görevi başında öldürüldüğünü kaydetti.

Memur zammı konusunda sözün Bakanlar Kurulu'na geçtiğini belirten BÇS Genel Başkanı Çivi, bayram öncesi hükümetten daha insaflı ve hayatın gerçeklerine uygun bir zam oranı açıklamasını beklediklerini söyledi. Maaşların erken ödenmesinin müjde olarak sunulmasına tepki gösteren Çivi, "Memurları uzun bir ekim ayı bekliyor. Bu da daha çok kredi borcu demektir. Devlet memuruna 6 ay için yüzde 2 zam önerirken, bir kamu bankası çıkıp aylık yüzde 1,3 faizle kredi öneriyor. Bankalar bayram kredisi aldı altında memurun bayram öncesi maaşına göz dikmiş durumda" dedi.

Zam eyleminin en ilginç anı ise BÇS Eğitim Sekreteri Ekrem Şahin'in sözü almasından sonra yaşandı. Memurların yüzde 2'lik zam söylentileriyle yine hayal kırıklığına uğradığını söyleyen Şahin'in, "Memurlar verilen yüzde 2'lik zamla adete taş kesildi" sözlerinden sonra eyleme katılan BÇS üyeleri yaklaşık 3 dakika hareketsiz kaldı. Şahin' elindeki basın açıklamasını sallarken 'taş kesildi'. Bir başka memur ise basın açıklamasını izlerken 'taş kesildi'. Memurların tamamına yakını neredeyse hareketsiz kalarak, sessiz ve hareketsiz bir şekilde bekledi. 'Taş Kesilme' eyleminin bitmesinden sonra elleri havada kalan bazı memurların kollarının ağrıması nedeniyle zorlandıkları görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber