Eski vekile Sirmen'e 400 bin YTL'lik icra

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2007 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli eski milletvekili Sefa Sirmen'e, bir dönem başkanlığını yaptığı Kocaelispor kulübünün SSK prim borçları nedeniyle 400 bin YTL'lik ödeme emri ve icra geldi.

Sirmen, bugüne kadar hiç bir başkana böyle bir borç takibi gelmediğini savunarak bunu siyasi bir uygulama olarak nitelendirdi.

İzmit'te 3 dönem belediye başkanlığı, 1 dönem de Kocaeli Milletvekili olarak görev yapan, 14 yıl da Kocaelispor Kulübü Başkanlığı yapan Sefa Sirmen'e, kısa süre önce kulübün 2001-2002 sezonuna ait SSK prim borcunu ödemediği gerekçesiyle 400 bin YTL'lik ödeme emri ve icra takibi geldi. Tebligatı alınca şaşkına dönen ve bunun bir ilk olduğunu iddia eden Sefa Sirmen, avukatlarının gerekli itirazları yaptıklarını belirtti.

?SİYASET YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR?

Sefa Sirmen, Kocaelispor'u taşıyamayanların ve bu takımın üstünden siyaset yapmaya çalıştıklarını anlatırken, ?Ben bıraktıktan sonra Kocaelispor devamlı geriye doğru kan kaybetmeye başladı? diyerek şöyle devam etti:

?Bugünkü belediye yönetimi kulübü 3 yıl sahiplendi. Bu sene tamamen terk etti. Hatta seçim meydanlarında sayın Tayyip Erdoğan 22 Temmuz seçimleri öncesinde geldiğinde 41 numaralı formayı giydirdiler. Kocaelispor'a destek sözü aldılar. Belediye başkanı ve bakanlar da aralarındaydı. Taraftarlar mitinge getirildi. Tezahüratlar yapıldı. Seçim bitti, herkes takıma sırtını döndü. Sahipsız bıraktı. Şimdi siyaseten SSK borçları ile ilgili şahsıma ödeme emri çıkarttılar. Yasalar gayet açık ve net. Bundan sonraki gelen yönetimler tüm haklarını kabul ederek kulübü almış oluyorlar. Ne hikmetse bana bir ödeme emri geldi. Hukuksal süreci başlattık. Benden önce de borç vardı. Benden sonra da borç oldu. Bundan sonra da olacak. 14 yıl görev yaptığımız süre içersinede Kocaelispor'u ne devlete. ne kamu kurumlarına ikinci ve üçüncü şahıslara muhtaç etmedik.?

DEPREMDEN SONRA SIKINTI BAŞLADI

Gölcuk merkezli 17 Ağustos Marmara Depremi ardından Kocaeli'de birçok alanda sıkıntı başladığını vurgulayan Sefa Sirmen, ?Ligde kalmak için büyük transferler yaptık. Ligde kaldık ama borçlandık. Bizim borçlandığımızda dolar 60 YKr'ydi. Bir anda 1.60 YTL'ye çıktı. Haliyle borç arttı. Burada belediye başkanına görev düşüyor. Burası sanayinin merkezi? diye konuştu.

?YAPABİLECEĞİM BİR ŞEY YOK?

Sefa Sirmen, Kocaelililer'in istemesi halinde kulüp yönetiminde yeniden görev alıp- almayacağı sorusuna şu karşılığı verdi:

?Şu an belediye bizde değil, iktidar değiliz. Benim yapabileceğim bir şey yok. Siyaseten bir çok şey yapıldı burada. Tesislerden, adımın bulunduğu tabeleları indirdiler. Burada yine bir bulvarda ismim yazılı tabelayı indirdiler. Normaldir, yapılabilir. Önemli olan tabeledaki değil, gönüllerdeki isimdir. Bunların hepsini anlayışla karşılıyorum. Ama bugün bu kulübe başta büyükşehir belediyesi, valilik herkesin destek çıkması gerekiyor. Bunlar olmadan başarının yakalanması çok zor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber