İngilizce öğretmenliği adaylarına yönelik yurt dışı programı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Ekim 2007 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İngilizce öğretmenliği adaylarına yönelik hazırlanan Teacher Training programı yurtdışında yoğun ilgi görüyor. Özellikle Amerika, İngiltere ve Kanada'da uygulanan program sayesinde öğretmen ve öğretmen adayları hem İngilizce bilgilerini daha ileriye taşıyor hem de İngilizce öğretmenliği adına eşsiz deneyimler kazanıyor.

Programla ilgili açıklamalarda bulunan EduRehber Eğitim Danışmanı Çiğdem Yılmaz: "Bu programı daha çok Eğitim Fakültesi İngilizce öğretmenliği öğrencileri /mezunları tercih ediyor. Hali hazırda öğretmen olanlar yaz döneminde 3?4 hafta süren program dahilinde hem mesleki gelişimlerine katkıda bulunuyor hem de tatil imkanına sahip oluyorlar ve dili yerinde görme imkanı kazanıyorlar" diyor. Programın içeriğine gelince; Teacher Training programının içeriğinde TESOL (Teaching English to Speakers of Other Languages) metodları, sınıf incelemeleri & değerlendirmeleri, "Language awareness" (Dil Duyarlılığı) seminerleri, kişisel geri beslemeler, pratik öğretim kritikleri ve pratikte verilecek derslerin hazırlanması ile ilgili yardım gibi konu başlıkları bulunuyor.

Yurtdışında İngilizce öğretmenliği yapmak isteyen adayların ise CELTA ve DELTA sertifika ve diploma programlarına katılmaları gerektiğini anlatan Yılmaz: "İngilizce konuşma ve yazma seviyesi çok iyi olan fakat daha önceden öğretmenlik eğitimi almamış kişiler için "CELTA" sertifika programları düzenleniyor. Tanınırlığı ve kapsamı daha geniş olan DELTA ise, CELTA sertifikası olan kişilerin başvurduğu bir diploma programıdır. Bu programları tamamlayan kişiler alacakları sertifika/diploma ile dünyanın pek çok yerinde İngilizce öğretmeni olarak görev yapabiliyor." diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber