Botaş'taki görevden almalar devam ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2007 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOTAŞ'TAKİ AÇIĞA ALMALAR

- İHALELERDE YOLSUZLUK VE ŞAİBE İDDİASIYLA AÇILAN SORUŞTURMA SÜRÜYOR

- BOTAŞ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI RIZA ÇİFTÇİ'NİN GÖREVDEN ALINMASININ DİREKT OLARAK BAKAN TARAFINDAN İSTENDİĞİ BELİRTİLİRKEN, AÇIĞA ALMALARIN SÜRECEĞİ KAYDEDİLDİ

MÜGE TUTCALI

ANKARA (İHA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bürokratlarının görevden alınması ile ilgili süreç devam ediyor. Bazı bürokratlar istifa ederek görevlerini bırakırken, bazıları da Bakanlık tarafından açılan soruşturmalarda açığa alınıyor.

Alınan bilgiye göre, son olarak Maden İşleri Genel Müdürlüğü'ndeki görevden almaların ardından, BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Rıza Çiftçi de görevinden alındı. Çiftçi'nin açığa alınmasının Teftiş Kurulu'nun raporuyla direkt ilgisinin olmadığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in doğrudan tasarrufu olduğu iddia ediliyor.

Öte yandan, Enerji Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun BOTAŞ ihalelerindeki yolsuzluk ve şaibe iddialarıyla ilgili başlattığı soruşturma da devam ediyor. Soruşturmanın çeşitli aşamalarında, delil karartma ve soruşturmayı engelleyebileceği düşünülen BOTAŞ bürokratlarının da açığa alınacağı kaydediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber