Öğretim görevlilerinden maaş protestosu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2007 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL (CİHAN)-İstanbul Üniversitesi'ndeki bir grup öğretim görevlisi, insanca yaşayıp mesleklerinin gerekliliklerini yerine getirebilmek için gelir seviyelerinin yükseltilmesini istedi.

İstanbul Üniversitesi'ndeki Eğitim Sen 6 No'lu Üniversiteler Şubesi'ne üye bir grup öğretim görevlisi, Beyazıt Yerleşkesi kapısında basın açıklaması yaptı. Üniversite kapısında toplanan yaklaşık 30 kişi "Sefalet ücretine son" yazılı bir pankart açtı. Öğretim görevlileri adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Eylem Özdemir, üniversitelerin bu yılda kapılarını içinden çıkılmaz bir sorunlar yumağıyla açtığını savundu. Son anayasa tartışmalarının Türkiye üniversitelerinin kayıkçı kavgasının birer aktörü haline geldiğini gösterdiğini belirten Özdemir, "Bu arada heder olan bilimsel özerk ve demokratik üniversite idealidir. Yükseköğretimi piyasaya bağımlı kılan ve bilimsel niteliklerini zedeleyen en önemli mekanizmalardan biri de hükümetlerin üniversitelerde uyguladığı ücret politikalarıdır. Gerek akademik gerek idari kadrolarda görev yapan emekçiler ortalama olarak yoksulluk sınırı civarında maaşlarla çalışmaktadır. Akademik kadroların özellikle alt basamaklarında bulunan araştırma görevlilerinin gelirleri, bırakın bilimsel çalışmalarını sürdürmeyi kendilerini geçindirmeye dahi elvermeyecek ölçüde düşüktür. " şeklinde konuştu.

Özdemir, akademik ve idari kadroların insanca yaşayıp mesleklerinin gerekliliklerini yerine getirebilecekleri bir gelir seviyesine sahip olmalarını istediklerini söyledi. Basın açıklamasının ardından öğretim görevlileri sessiz bir şekilde üniversitelerine döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber