Olmayan kredi kartının borcu yüzünden icra takibi geldi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2007 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Turfullar köyünde ikamet eden Muhammet Aktaş'a(40), olmayan kredi kartından dolayı bin 680 YTL'lik borç geldi.

Varlığından bile haberdar olmadığı ve hiç kullanmadığı bir kart yüzünden icralık olan Aktaş, kendisi adına bir kredi kartı çıkarıldığını evine tebligat gelince öğrendi.

Aktaş'ın kimlik fotokopisiyle HSBC Bank'tan kredi kartı alan meçhul bir kişi, bin 680 YTL harcama yapıp ödemeyince banka tarafından hukuki takibe alındı.

Aktaş, kimlik bilgilerinin tamamının aynı olduğunu, sadece adres ve telefon numarasının farklı yazıldığını, gönderilen icra takibindeki bilgilerde bankaların kredi kartı başvurusunda istediği vergi kimlik numarasının da bulunmadığını söyledi.

Nüfus cüzdanını hiç kaybetmediğini belirten Aktaş, fotokopisi çekilirken çoğaltılmış olabileceğini kaydetti.

Kredi kartı borcunu tahsil etmek için elindeki adreste Muhammet Aktaş'ı bulamayan banka, avukatları aracılığıyla Turfullar Köyü Muhtarlığı'nın yardımıyla ulaştı.

Aktaş, "Muhtarın, kredi kartı borcum olduğunu, bankanın avukatlarının beni aradığını söylemesiyle yıkıldım. Hiç kredi kartım olmadı. Bugüne kadar iki bankaya beş altı defa başvurdum ama vermediler." dedi.

İsmi geçen bankaya hiç başvurmadığı da kaydeden Aktaş, bankaya verilen açık adresin İstanbul'da olduğunu, kendisinin ise oraya hiç gitmediği, Eti Bor Bigadiç işletmesinin yıkama ocağında çalıştığını belirtti.

Bir an önce aklanmak istediğini söyleyen Muhammet Aktaş, "Bu kadar kolay kredi kartı verilir mi? Hırsız damgası yedim, maddi ve manevi tazminat davası açacağım." şeklinde konuştu. Konuyu anlamak için eline ulaşan ödeme emrinde ismi yazılı avukatlara telefon ettiğini fakat ayrıntılı bilgi vermediklerini anlatan Aktaş, "Telefon ettiğim görevliye durumunu izah ettim. Kredi kartıyla harcamaların ne zaman yapıldığını, kartın ne zamandır kullanıldığını öğrenmek istedim ama ayrıntılı bilgi veremediklerini, borcumu en kısa zamanda kapatmam gerektiğini söylediler. Üstelik 200 YTL civarında faiz birikmiş ve borç yaklaşık 2 bin YTL olmuş." dedi.

Aktaş, kartın kullanıldığı tarihlerde Bigadiç'te olduğumu ispatlayabileceğini vurguladı. Beyoğlu 5. İcra Müdürlüğü'nce gönderilen ilamsız takiplerdeki ödeme emrine itiraz dilekçesiyle karşılık veren Aktaş, "Bu olay karşısında pes etmeyeceğim. Borcun miktarı küçük olabilir ama bu bir şeref meselesi, Olmayan kredi kartı borcuyla dolandırıcı duruma düştüm." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber