Gazi Üniversitesi Rektörü Yamaç: Anayasanın üniversitelere sorulması kaçınılmaz

Haber Giriş : 05 Ekim 2007 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, Anayasa ve benzeri tasarıların hazırlanması sürecinde üniversitelere görüş sorulmasının son derece önemli ve kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Yamaç, üniversitenin akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve Cumhuriyetin gelişme ve çağdaşlaşma sürecindeki gidişini bundan sonra da sağlıklı biçimde sürdürebilmesinin üniversitelerin bu süreçte çok daha etkin bir rol almalarıyla mümkün olacağını belirtti.

Yamaç, devletin işleyişine ve sisteme ilişkin düzenlemelerde, anayasa ve benzeri tasarıların hazırlanması sürecinde üniversitelere görüş sorulmasının son derece önemli ve kaçınılmaz olduğunu belirttiği konuşmasında şu görüşleri dile getirdi:

?Üniversite öğretim üyeleri, bilim insanları topluma ışık tutan aydın kimseler olarak kabul ediliyorsa, topluma ilişkin her türlü düzenlemede onların görüşlerinin alınması da son derece gerekli ve önemlidir. Bilim ve düşün insanlarımızın gerek manevi, gerekse maddi olarak desteklenmesi, görüşlerinin dinlenilmesi, akademisyenlerin toplumda daha saygın bir konuma sahip olmalarını sağlayacaktır. Öğretim üyelerinin yaşam standartlarının yükseltilmesi ve üniversitelerin etkinlik alanlarının genişletilmesi toplum kalkınmasında büyük etki yapacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber