Kız çocuğu olan aileler YİBO ve PİO'lara güvenmiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2007 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'da Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ilköğretim okuluna hiç kaydolmamış veya okulu terk etmiş 10-14 yaşları arasındaki 303 çocuk üzerinde yaptığı araştırmada kız çocuğu olan ailelerin YİBO ve PİO'lara güvenmediği ortaya çıktı.

Kız çocuklarının okula kazandırılması için psikolog öğretmenlerden oluşan ekip, il genelini tarayarak ilköğretim okuluna hiç kayıt yaptırmamış veya okulu terk etmiş 303 çocuk üzerinde araştırma yaptı. Hemen hepsi kırsal kesimde olan ve büyük çoğunluğunu kızların oluşturduğu çocukların okula gitmeyişlerinin sebebi 3 ana konuda toplandı. Buna göre, 53 ailenin kız çocuklarını okula göndermeye sıcak bakmadığı, 26 ailenin ise Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) ve Pansiyonlu İlköğretim Okulu (PİO) gibi yerlere güvenmediği için çocuklarını okula göndermediği, 42 ailenin de göç sebebiyle çocuklarını hiç okula kaydettirmediği ortaya çıktı.

Araştırma sonucu okula hiç kaydettirilmeyen 46 kız çocuğunun hepsinin tarımda çalıştırıldığı, 29 çocuğun ise değişik sebeplerle yurtdışına gönderildiği tespit edildi. 30 çocuğun adreslerinde bulunamadığı araştırmada 23 çocuğun fiziksel engelli olduğu belirlenirken, 21 kız çocuğunun ise anti-sosyal kişilik taşıdığı ve kaynaştırma eğitimine tabi tutulması gerektiği ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber