Adıyaman, AB'den fon almak için en fazla proje üreten il oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2007 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Avrupa Birliği (AB) Koordinasyon Merkezi ürettiği projelerle Türkiye genelinde en fazla proje üreten il oldu. İlk etapta Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki Projeler Koordinasyon Merkezi'nin alt birimi olarak kurulan ve yaklaşık üç yıldır hizmetlerini sürdüren Adıyaman Avrupa Birliği Projeler Koordinasyon birimi birçok yeni projelerin kabulü için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Avrupa Birliği Projeler Koordinasyon Birimi Adıyaman sorumlusu Mustafa Ekinci, geçen yıla kadar Avrupa Birliği Projelerinde Türkiye genelinde Adıyaman'ın Isparta'dan sonra Türkiye ikincisi olduğunu belirterek, "Adıyaman hazırlamış olduğu projelerle Türkiye birincisi oldu. Şu anda Avrupa Birliği Projelerinde nüfus oranına göre Adıyaman Türkiye de en fazla proje üreten il konumuna geldi. Bu büromuz da hazırlanan projeleri milli eğitim adına takip etmektedir. Bu arada sadece milli eğitim boyutuyla ilgili değil aynı zamanda Avrupa Birliğinin diğer projeleri olan Merkezi Finans İhale Birimi, Dünya Bankası Projelerinin de Adıyaman da üretilen projelerin yüzde doksanı bu büro tarafından üretilmiş olup burada çok büyük mesafeler kat edilmiştir" dedi.

Ekinci, kurumlar bürolarına müracaat etmeleri halinde gerekli rehberlik hizmetleri yanı sıra, ürettikleri projeleri onlara sunduklarını kaydetti. Ekinci, şunları söyledi: "Kendilerine ortaklar bulabiliyoruz, projenin Avrupa ayağını halledebiliyoruz. Çünkü bu anlamda tek başına proje üretmek olmuyor. Üretilen projede en az bir veya birden fazla Avrupa'dan bu projenin ortağının olması gerekiyor. Türkiye'nin en büyük aşmazı, en büyük sıkıntısı ortaya konulan proje için ortak bulma konusunda sıkıntı çekiliyor. Bu büroda çalışan arkadaşlarımız yurt dışındaki yapılan proje toplantılarına katıldıklarından dolayı, gerekse de iyi ilişkiler kurabildiklerinden dolayı Avrupa ile ilgili boyutunu bizler buradan çok rahat bir şekilde aşabiliyoruz ve ortaklarımızı bulabiliyoruz. Bu büro o konuda da gelenlere yardımcı olabiliyor. Proje üretmek isteyenlere rehberlik yapabiliyor, merkez ve ilçelerdeki okullarımıza gidip öğretmenlerimize yönelik seminer ve bilgilendirme faaliyetlerini yürütüyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber