Doktor ve hemşireye 'terör'den gözaltı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2007 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de yasadışı sol bir örgütü yeniden yapılandırmaya çalıştıkları ve silahlanmaya başladıkları iddia edilen kişilere yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

Aralarında doktor, hemşire, yüksek lisans öğrencisi, İzmir Büyükşehir ve Çiğli belediyelerinde işçi olarak çalışanların da bulunduğu zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda sekiz tabanca, bunlara ait şarjörler, bir tüfek, çok sayıda mermi ve örgüt dökümanları ele geçirildi.

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucunda yasadışı sol örgüt THRP/C Dev-Yol'un (Türkiye Halk Kurtuluş Örgütü) İzmir'de yapılanma çalışması içine girdiğini belirledi. Takibin ardından operasyon başlatan polis Karşıyaka, Çiğli ve Bornova ilçelerinde sekiz adrese eşzamanlı baskınlar düzenlendi. Aralarında örgütün İzmir sorumlusu olduğu ileri sürülen ve özel bir poliklinikte pratisyen hekim olarak çalışan T.A. (38) ile birlikte örgütte farklı görevler üstlendiği belirtilen Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hemşire olarak çalışan eski il sorumlusu İ.S. (43), askerî kanat sorumlusu belediye şoförü E.S.G. (47), EÜ yüksek lisans öğrencisi ve örgütün gençlik sorumlusu G.T. (25), Çiğli Belediyesi'nde işçi olarak çalışan örgütün dış ilişkiler sorumlusu Ö.Ö.K. (47), İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işçi olarak çalışan ve örgüt içinde istihbarat sorumlusu olduğu belirtilen Z.Ö. (49) ile işçi sorumlusu olduğu öne sürülen E.Ç. (45) yakalanarak gözaltına alındı. Bu kişilerin adreslerinde yapılan aramalarda sekiz tabanca, bir tüfek, çok sayıda mermi ve örgüt içerikli döküman bulundu.

Ele geçirilen silahlardan üçünün doktor T.A., üçünün belediyede şoförü E.S.G., birininse hemşire İ.S.'nin evinde bulunduğu belirtildi. Zanlıların geçen mart ve nisan aylarında Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde bomba sürü verilmiş pankart asma olayına karıştığı belirlendi. Gözaltında bulunan T.A., İ.S., E.S.B., G.T. ve Ö.Ö.K.'nin, yasadışı örgüt üyesi olmak suçundan poliste kaydı bulunduğu öğrenildi. Gözaltındaki zanlılardan hemşire İ.S., emniyet çıkışında hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu, silahı evine polislerin koyduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber