Hasta bilgileri dijital ortamda paylaşılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2007 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı ve GE Healthcare, hasta bilgilerinin hastaneler arasında film ve kağıt kullanılmadan dijital sağlık ağ yapıları üzerinden paylaşılabileceği bir ortak proje geliştirdi.

General Electric şirketinin bir bölümü olan GE Healthcare'den yapılan yazılı açıklamada, bu işbirliği ile, GE Healthcare'nin radyolojik bilgi sistemi/görüntü arşivleme ve iletişim sisteminin (RIS/PACS) Sağlık Bakanlığının klinik kalite ve üretkenliğe ilişkin yeni standartlar belirleyebilmesine olanak sağlayacağı belirtildi.

Kurulacak ağ yapısında 14 hastanenin yer alacağı ve ilk uygulamaların 2007 yılının Kasım ayında hayata geçirileceği ifade edilen açıklamada, tüm üye hastanelerin, tıbbi veri ve görüntüleri kendi radyoloji bölümlerinin dışından geliyor olsa bile, tek bir merkezi Centricity PACS'de arşivleyerek yönetebileceği kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Sebahattin Aydın, projeye ilişkin değerlendirmesinde, söz konusu projenin, bölgede yaklaşık 20 milyon kişiye iyileştirilmiş hasta bakımı sağlanmasında önemli bir ilk adım olacağını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber