Doktorun oyunu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ekim 2007 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Beydağı Devlet Hastanesi'nin ?'hurda yolsuzluğu'' gerekçesiyle açığa alınan başhekimi Nail Derelioğlu'nun, bir haftadır gündemi meşgul eden kavgada sinema filmlerini aratmayacak bir senaryoya imza attığı ortaya çıktı.

Geçen hafta Perşembe günü teravih namazı çıkışında baltalı sopalı kavga olduğu yönünde yapılan ihbarda ?'hurda yolsuzluğu'' iddiasıyla açığa alınan Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimi Nail Derelioğlu'nun saldırıya uğradığı belirtildi. Gazeteciler hemen olay yerine koştu. Baltalı sopalı olmasa da bir kavga olmuştu. İhbar edildiği gibi Nail Derelioğlu yaralanmış ve Malatya Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılmıştı. Derelioğlu ve avukatı olayın sorumlusu olarak eski başhekim İlhan Geçit ve başhekim yardımcısı İbrahim Keleş'i göstermişti.

Müthiş senaryo

Nail Derelioğlu, bir sinema filmi senaryosu yazar gibi hazırlanmış bir senaryo ile herkese kendini mağdur göstermeyi başarmıştı. Ancak olayların gerçek yüzü ortaya çıktıkça Derelioğlu'nun basını ve kamuoyunu yanılttığı daha net bir şekilde görülür oldu. Hastane raporlarına göre Derelioğlu meğer saldırıya uğramamış. Darp yok. Sadece kafasında adli tıp raporuna göre 2 cm, Devlet Hastanesi raporuna göre 4 cm çizik oluşmuş. Derelioğlu, çok büyük darbeler almış gibi kafasını sardırdı, kolu kırılmış gibi alçıya aldırdı.

Nail Derelioğlu, ifadesinde başından ve kolundan bir darbe yediğini belirtiyor, ama hastane raporları bunu teyit etmiyor. Ayrıca olaydan sonra Derelioğlu'nun Genel Cerrahi ile ilgili bir hastalığı olmadığı halde bu servise yatırılması ilginç. Derelioğlu Beyin Cerrahi Bölümüne yatacak durumu olmadığı için buraya kabul edilmemiş, aynı şekilde Göğüs Cerrahisi ve Plastik Cerrahi servislerine de yatırılmamış.

Geçit serbest kalıncı taburcu oldu

Dikkat çeken bir konu da kafası, kolu sarılı bir şekilde basının önüne çıkan Derelioğlu'nun amacı İlhan Geçit'ten ?'hurda yolsuzluğu''nun intikamını almak mıydı? Kendisinin tutuklandığı gibi Geçit'i de tutuklatarak kamuoyunda küçük düşürmek miydi? Dereloğlu'nun yaptıkları bu iddiayı güçlendiriyor.

İşte Derelioğlu'nun dikkat çeken yaptıkları ve sorular:

-Kavga çıkar çıkmaz basını arayıp ?'Nail Derelioğlu'na saldırdılar'' diyen gazeteciler ile Derelioğlu ile ilgili en ufak gelişmeyi basına servis yapan gazetecilerin aynı kişilerin olması dikkat çekici. Ortada bir organizasyon mu var?

-Derelioğlu görgü tanıklarının ifadelerine göre hiç saldırıya uğramamış, sadece birazca yüksek bir yerden düşmüş. Buna rağmen olayın basına baltalı sopalı olarak iletilmesi Derelioğlu'nun mağdur gösterilmesi için zemin hazırlanmış sanki. Nitekim hastanede başı ve kolu sarılı olarak kameraların karşısına çıkması senaryonun iyi uygulandığını gösteriyor.

-Hipokrat yemini etmiş bir doktor, başında sadece 2 veya 4 cm bir çizik olmasına rağmen kafasını çok büyük darbeler almış gibi sardırarak basını, kamuoyunu aldatması doğru mu?

-Nail Derelioğlu, Malatya Devlet Hastanesinden gittiği Turgut Özal Tıp Merkezi'nde organ naklini gerektirecek bir durumu olmadığı halde neden organ nakli servisinde tedavi oldu?

-Beyin cerrahi bölümündeki doktor raporunda ?'Mevcut klinik ve radyolojik bulgularla hastaya beyin cerrahi açısından cerrahi müdahale gerektirecek patolojiye rastlanmadı'' tanısı, Derelioğlu'nun başından darbe almadığını teyit ediyor.

-Nail Derelioğlu, durumu Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gidecek kadar kötüyse ertesi gün İlhan Geçit ve İbrahim Keleş'in serbest kalmasından sonra kendi isteğiyle neden taburcu oldu? Amacı onları tutuklatmak, başaramayınca evinin yolunu mu tuttu?

Kavganın çıkmasına neden olduğu ileri sürülen Nusret Erdoğan kim? Başhekim Derelioğlu ile nasıl bir ilişkisi var?

-Derelioğlu'nun başhekimliği döneminde hastanenin giyim ihalesini almış mı?

malatyasurmanset.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber