112 acil, bisikletle yetişecek

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 09 Ekim 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, trafik ve dar sokaklar yüzünden acil müdahale edilmesi gereken hastalara ulaşamama sorununa bisikletli 112 acil ekipleri kurarak çözüm buldu. İlk İzmir'de göreve başlayan ekipler, ambulans gelene kadar hastaya ilk müdahaleyi yapıyor.

Sağlık Bakanlığı'nın bisikletli 112 acil ekipleri, ilk kez İzmir'de göreve başladı. Ekiplerin görev alanı, ambulansların giremediği, araç girişinin olmadığı cadde ve sokaklar.

Dar ve geçit vermeyen sokaklar, 112 acil ekiplerinin işlerini zorlaştırınca Sağlık Bakanlığı bisikletli 112 acil ekibi kurdu. Bisikletli ekipler ilk olarak İzmir'de göreve başladı.

İlk sınavlarını Uluslararası İzmir Fuarı'nda veren bisikletli 112 acil ekiplerinde çalışanlar paramedikal acil tıp teknisyeni olarak görev yapıyor. Özel bir eğitimden geçiriliyor ve yanlarında bir hastaya anında müdahale yapabilecek her türlü ekipman bulunuyor.

Acil durumlarda hastalara ilk müdahaleyi yapan bisikletli ekipler telsizle 112 merkezle bağlantıya geçiyor. Ambulans gelene kadar hastanın başında bekleyor ve daha sonra görevi arkadaşlarına teslim ediyor.

İzmir'deki bisikletli sağlık timi şimdilik 10 bisiklet ve 5 ekip halinde çalışıyor. Gerek görülmesi halinde bu sayı artırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber