AGOS çalışanlarını maille tehdit eden öğrenciye denetim cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2007 23:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

- Hrant Dink'in öldürülmesinden sonra Agos Gazetesi çalışanlarını elektronik posta göndererek tehdit ettiği öne sürülen sanık 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı, ceza ertelendi.

Şişli 9. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, lise öğrencisi olan 19 yaşındaki Doğan, mahkemedeki ifadesinde, Agos Gazetesinden özür dilediğini belirterek, "Olay günü internetten, 'Türklerden özür dileyin' başlıklı bir elektronik posta geldi. Ben de hiç okumadan gönderilmesi istenen adrese yolladım. Elektronik postanın içeriğini olay meydana çıktıktan sonra öğrendim. Pişmanım. Hapiste olmasaydım şu an okulda olacaktım. Okuluma devam etmek istiyorum. Dersimi aldım" dedi.

Agos Gazetesinin avukatı Arzu Becerik de sanığın pişmanlık duymasının güzel bir şey olduğunu ifade ederek, "Sanığın pişmanlığında samimi olup olmadığı konusunda şüpheliyiz. Lisede okuyan bir öğrencinin kendisine gönderilen bir elektronik postayı okumadan başka bir yere göndermesi akla uygun değildir. Gazeteye gelen bu ve benzeri tehditler yüzünden gazete çalışanlarından bazıları işlerinden ayrılmak zorunda kalmıştır" diye konuştu.

Tanık olarak dinlenen Doğan'ın arkadaşları Gökhan Meşeci ve Erbil Hasan da olay günü beraber bilgisayar başında oldukları Doğan'ın, kendisine gelen elektronik postayı okumadan gönderdiği yönünde ifade verdi.

Kararını açıklayan Hakim Hilmi Aslan, Doğan'ı, Agos Gazetesine yolladığı elektronik postayla çalışanları tehdit ettiği gerekçesiyle TCK'nın 106/2-b maddesi uyarınca 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bu cezayı, sanığın daha önce başka suçtan yargılanmadığı, pişman olduğu ve başka suç işlemeyeceğine dair kanaat oluştuğu için erteleyen hakim, Doğan'ın 2 yıl boyunca denetime tabi tutulmasına hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber