Eğitim-İş üyesi öğretmenlerden kurdeleli tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2007 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-İş üyesi öğretmenler, terörü lanetlemek için Türkiye genelindeki okullarda "Siyah Kurdele" takma eylemi gerçekleştirdi.

Eğitim-İş üyesi öğretmenlerin siyah kurdele takarak derse girdiği okullardan Kanuni Lisesi'nde, Eğitim-İş Ankara Şube Örgütü Sekreteri Kasım Demirci, derse ara verildiğinde okul binası dışında basın açıklaması yaptı. Demirci, "7 Ekim Pazar günü Şırnak'ta 13 askerimizin şehit edilmesi, terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir" dedi.

"Bu alçakça saldırıların amacının bağımsızlık ve ulus bütünlüğü" olduğunu belirten Demirci, hükümetten "özgürlük, demokrasi gibi değerleri gerekçe göstererek terörü destekleyenlere karşı, etkin ve kararlı bir tutum sergilemelerini" istediklerini söyledi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli ise, eylemin bugün tam gün süreceğini söyledi.

Sendikanın 15 bin öğretmen üyesi olduğunu belirten Adıbelli, ülke genelinde eylemin desteklendiğini ve yaklaşık 60 bin öğretmenin siyah kurdele takma eylemine katıldığını bildirdi. Adıbelli, "Terör olayında sağcısı, solcusu, dinlisi, dinsizi olmuyor. Sonuçta terör 70 milyon insanı üzüyor. O anlamda Eğitim-İş'in doğru bir eylem başlattığını söyleyen pek çok arkadaşımız bugünkü eyleme katıldı" diye konuştu.

Öğretmenlerin siyah kurdele ile derslere girdiğini belirten Adıbelli, bu şekilde öğrencilerde duyarlılığın geliştirilmesinin amaçlandığını da söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber