Gökçek: Ankara'nın Mart ayına kadar suyu var

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2007 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MELİH GÖKÇEK, ANKARA'NIN MART AYINA KADAR YETECEK SUYU OLDUĞUNU AÇIKLADI

- ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK:

- "ANKARA'NIN BUGÜN İTİBARİYLE 198 MİLYON METREKÜP SUYU VARDIR, BU ANLAMDA 5 AYLIK SUYUMUZ KALMIŞTIR"

- "ANKARALILAR SU TASARRUFU YAPMAYI BIRAKTI"

- "15 SENEDEN BERİ HATASIZ ÇALIŞTIM, BU ELEŞTİRİLERİ HAK ETMEDİM"

TAHİR SARIKAYA

ANKARA (İHA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'da su sıkıntısı olduğu iddialarına son noktayı koyarak, "Ankara'nın Mart ayına kadar yetecek suyu var" dedi.

Başkan Gökçek, Ankara'ya Kesikköprü Barajı'ndan getirilen Kızılırmak Suyu Projesi alanında incelemelerde bulundu. Gökçek, Ahiboz'dan Kesikköprü'ye kadar yaptıkları çalışmaları gazetecilere anlatarak, iki hattın bittiğini, son hatta ise 4 kilometrelik bir bölüm kaldığını söyledi. 250 kilometrelik 3 hat yapılan çalışmaların yüzde 90 oranında tamamlandığını ifade eden Gökçek, "250 kilometrelik hattın 246 kilometresini bitirdik. Şu anda üçüncü hat çalışmalarına başladık. Üçüncü hattı da 20 gün içinde

tamamlamayı planlıyoruz. Boruların deneme çalışması için özel su vermeye başladık. Kasım ayı içinde ilk suyu Ankaralılar'a vereceğiz" diye konuştu.

Bir gazetecinin 'Ekim ayında su gelecekti, Kasım ayına mı ertelendi?' şeklindeki sorusu üzerine Gökçek, "Melih Gökçek olarak 'Ekim ayının sonunda getireceğiz' demedik. Söz vermedim, sadece gayret ve temenni dedim. Belediye Meclis Toplantısı'nda 'Bir haftalık sarkma olacak' diye konuştum. Ama Ekim ayında gelecek diye söz vermedim. Ben Kesikköprü Barajı'nı gazetecilerle iki kez gezdim. Arşivlerinizi ve bantlarınızı çıkarın. 'Aralık ayında bitecek ama Ekim ayının sonunda hedefliyoruz' demiştim" şeklinde

konuştu.

Kesikköprü Barajı'nın suyunun kirli olduğu iddialarının hatırlatılması üzerine Gökçek, "Kesikköprü suyunda sülfat haricinde hiçbir sıkıntı yoktur. Burada sülfat oranı 332, Avrupa Sağlık Örgütü'nün istediği rakam 250. Sülfatın çözeltilmesi için yeni bir arıtma tesisine ihtiyaç duymuyoruz. Belediyemizin İvedik Arıtma Tesisi var. Orası Türkiye'nin en iyi arıtma tesisidir" dedi.

Tabipler Odası'na da yüklenen Gökçek, Tabipler Odası'nın sudan dolayı hastalıkların arttığı yönündeki açıklamalarını ideolojik bulduğunu söyledi. Doktorların bu açıklamalarının Hipokrat yeminiyle bağdaşmadığını öne süren Gökçek, "Çamlıdere'nin suyu son derece kalitelidir. Aksini iddia eden varsa Çamlıdere Barajı'na birlikte gidelim. Eğer o su temiz çıkıyorsa, o suyun içerisinde ceza olarak Tabipler Odası'ndan birini atalım, yüzsün" diye konuştu.

Ankaralılar'ın su kesintisinin hemen ardından tasarruf yaptığını, ancak 1 aydan bu yana tasarruf yapılmadığını belirten Gökçek, "Dün itibariyle Ankara'da 902 bin metreküp su kullanılmış. Su kesintilerinden sonra günlük tüketim 600 bin metreküptü. Ankaralılar tasarrufu bıraktı. Bazı çevreler ise gizli su kesintisi yapıldığını söylüyorlar. Bu sözleri siyasi olarak görüyorum. Yapılan çok çirkin bir iftiradır. Ankara'da kesinlikle su kesintisi yoktur" diye konuştu. Bir gazetecinin 'Su kestiğinizden dolayı

pişman mısınız?' şeklindeki sorusu üzerine Gökçek, "Su kesintisi anlamsız olmadı. Şu an itibariyle 'Mart ayı ortalarına kadar su var' diyoruz. Kızılırmak'ta yapılan çalışmalarda bir engel çıksa ve Ankara'da su olmasa halimiz ne olurdu?" şeklinde cevap verdi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın'a da yüklenen Gökçek, "Murat Karayalçın döneminde 4 günde su alınıyordu. 15 senedir hatasız çalıştım, bu eleştirileri hak etmedim. Türkiye'de pek çok ilin Ankara'dan çok su sıkıntısı var. Bunlar gündeme gelmiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber