Müdüre kızan işadamı kendini vergi daire binasına zincirledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2007 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- TATİLE ÇIKAN MÜDÜRE KIZDI, KENDİNİ VERGİ DAİRESİNE ZİNCİRLEDİ

- KENDİNİ VERGİ DAİRESİNİN BAHÇE DEMİRLERİNE ZİNCİRLE BAĞLAYAN TEKSTİLCİ, YANINA YAKLAŞAN POLİSLERE BIÇAKLA SALDIRDI

(FOTOĞRAFLI)

SALİH BAKICI

BURSA (İHA) - Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir işadamı, kendini vergi dairesine zincirle bağlarken, yanına yaklaşan polislere de bıçakla saldırdı.

Arsa satışı ile ilgili evraklarını imzalamadan tatile çıktığını iddia ettiği İnegöl Vergi Dairesi Müdürü Servet Sancak'a kızan tekstilci Hükümdar Aydın, vergi dairesi önünde bulunan demirlere "Oyun oynama Servet bey. Sen ailenle tatil yapıp mutluluk sürerken, bizim bayramımız zindan oldu. Dert çok, anlatacak yer yok. Müdürler tatil yapsın, vatandaş yetkili yok diye bayramını ölüm orucuyla geçirsin. Ölüm sefa geldin, hoş geldin" yazılı pankart astı. Aydın daha sonra kendini kolundan demire zincirledi.

Diğer eline aldığı bıçakla, olay yerine gelen polis ekiplerine ve gazetecilere derdini anlatmaya başlayan Aydın, olay yerine Müdür Servet Sancak'ın gelmesini istedi.

Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Ayhan Aladağ ve polis, Hükümdar Aydın'ı uzun süre ikna etmeye çalıştı. Elindeki bıçağı sağa sola savurarak yanına kimseyi yaklaştırmayan Aydın, "Haksızlıklara tahammülüm kalmadı. Birileri erken bayram tatile çıkacak diye bizim bayramımız zindan oluyor. Vergi borcumdan dolayı 350 bin YTL ödeme yaptım. 100 bin YTL borç için ayrıca 250 bin YTL ipotek verdim. 15 bin YTL'lik arsanın ipoteğini kaldırmadılar. Defalarca geldim. Derdimi anlattım. Müdür Servet Sancak, bana 'Bugün

arsanın satışı için dosyan tamam, ipoteği kaldıracağım, gel al' dedi. Ben de dün arsanın satışı için tapu işlemlerimi bitirdim. Bugün vergi dairesine geldim. Müdür Servet Sancak'ın olmadığını görevli memurdan öğrendim. Memur bana müdürün tatile çıktığını, evrakları imzalamadığını, bayramdan sonra imzalayacağını söyledi. Ben de müdür beyin sözüne inanarak, yanımda çalışan elemanlara 'Yarın 12'de gelin, paranızı alın' dedim. İşçilerime bayram üstü nasıl maaşlarını ödeyeceğim? İşçilerime karşı yalancı

durumuna düştüm" diye dert yandı.

Komiser Ekrem Çelik ve gazetecilerin ikna etmesiyle Hükümdar Aydın eylemine son verdi. Aydın daha sonra ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber