Radyasyonla çalışan personelin çalışma süresi isyanı

Haber Giriş : 10 Ekim 2007 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA

Sağlık Bakanlığı'nın 6 Ekim'de yürürlüğe giren yönetmelikle, radyasyonla çalışan sağlık personelinin haftalık çalışma süresini 45 saate çıkarması Türk Radyoloji Derneği tarafından eleştirildi.

Türk Radyoloji Derneği tarafından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı yönetmeliğinde, radyasyonla çalışan sağlık personelinin çalışma saatlerinin artırılmasına dayanak olan yasal düzenlemenin Anamuhalefet Partisi tarafından Anayasaya aykırı olduğu ve iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne dava açıldığı belirtildi. Açıklamada, giderilmesi olanaksız zararlara yolaçmaması için Genelge'nin çalışma saatlerini düzenleyen bölümünün iptali ve yürütesinin durdurulması için yasal girişimlere başlandığı bildirildi.

?Dayatma yöntemiyle uygulanmaya çalışılan ve kabul edilemez olan bu uygulamaların meşru, yasal bütün zeminlerde takipçisi olacağız? denilen açıklamada, uygulamanın temel insan hakları ve radyasyon ile ilgili uluslararası kabullere aykırı olduğu, Sağlık Bakanlığı'nın yasada verilen yetkiyi insan sağlığını olumsuz etkileyecek ve hukuka aykırı sonuçlar doğuracak şekilde kullandığı savunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber