Organ naklinde ilk!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Ekim 2007 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Alman cerrahlar, bir akciğeri, farklı kan grubuna rağmen bir alıcıya nakletmeyi başardı. Organın nakledildiği 21 yaşındaki kızın sağlık durumunun çok iyi olduğu açıklandı

ŞENOL ÇALABAKAN Frankfurt

Almanya'nın Hannover kentinde bir ilke imza atan Alman cerrahlar, bir akciğeri, farklı kan grubuna rağmen bir alıcıya nakletmeyi başardı.

Hannover Tıp Fakültesi'nde nakli başarılı bir şekilde gerçekleştiren ekibin şefi Andre Simon, "Normal olarak farklı kan gruplarına ait organlar, nakledildiği vücut tarafından reddediliyor. Ancak bu kez organı dışlayan antikorlar kandan filtre edilerek alındı. Ayrıca ilaçlar yardımıyla da bu işlem desteklendi" dedi.

Akciğer, "Mukoviszidose" diye tanımlanan ve kişinin boğularak ölmesine yol açan hastalıktan mustarip 21 yaşındaki bir kadına nakledildi. Hastaneden yapılan açıklamada, genç kızın sağlık durumunun iyi olduğu ve normal hayatını sürdüreceği belirtildi.

Özel izin alındı

Alman Organ Nakli Yasası, temelde uyuşan kanlarda organ nakline izin veriyor. Tıp Fakültesi'nin bu yasal engeli özel bir izinle aştığını belirten Cerrah Simon, "Eğer bu operasyona karar vermeseydik hasta şu an ölmüştü" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber