12 Ekim 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 12 Ekim 2007 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RAMAZAN BAYRAMI BAŞLIYOR

-Üç gün sürecek Ramazan Bayramı bugün başlıyor. Bayram namazı, Ankara'da 7.36, İstanbul'da 7.53, İzmir'de 7.57 ve Ağrı'da 6.55'te kılındı.

-Bayram nedeniyle İstanbul'da toplu taşıma ücretleri yarı yarıya indirimli olacak. Ankara'da ise EGO otobüsleri ücretsiz olarak hizmet verecek.

-Bayramın ilk günü Marmara'nın batısında, ikinci gününden itibaren de iç ve batı bölgelerinde yağış bekleniyor. Yarından itibaren kuzey, iç ve batı bölgelerde hava sıcaklığının 6 ila 10 derece düşeceği öngörülüyor.

-Bayramın ilk gününde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'da olacak.

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak ve ilçelerinde bayramlaşmalara katılacak.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da olacak. Bayram namazını Marmara İlahiyat Vakfı Camii'nde kılan Erdoğan, daha sonra AKP İl Başkanlığı tarafından Eyüp'teki Feshane Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek bayramlaşma programına katılacak. (Saat:14.30)

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Şırnak ve Beytüşşebap'ta askeri birlikleri ve şehit yakınlarını ziyaret edecek.

-BAKAN EROĞLU AÇIKLADI: SU VARLIĞI İSTANBUL'DA YÜZDE 76, ANKARA'DA YÜZDE 94 DÜŞTÜ

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, içme suyu amaçlı barajlarda doluluk oranının geçen yıla göre İstanbul'da yüzde 76, Ankara'da yüzde 76 azaldığını açıkladı. Düşüşün İzmir'de yüzde 54, Bursa'da yüzde 94 olduğu belirlenirken, Eroğlu, yatırımların tamamlanması ve depolama tesislerinin sayısının artması gerektiğini kaydetti.

-BAKAN AKDAĞ'DAN ?3 KİLO VERDİM? İTİRAFI

-Vatandaşları yeme alışkanlıklarını değiştirme ve özellikle bayramda çok yememe konusunda uyaran Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kilo aldığını fark ettiği an rejime başladığını itiraf etti. ?Ben de rejim yapıyorum 82 kilodan 79 kiloya düştüm. 3 kilo verdim? diyen Akdağ, kilo alan vatandaşların bu kilolarını sağlıklı biçimde vermeleri konusunda uyardı.

-AB'NİN İKİNCİ BEŞ YILLIK SAĞLIK PROGRAMI ?EŞİTSİZLİK? AZALTACAK

-Avrupa Birliği'nin 2003'te başlattığı sağlık reformu programının ikinci aşaması yıl başında yürürlüğe girecek ve beş yıl sürecek. Hedefler arasında, üye ülkeler arasında sağlıkta eşitsizliğin giderilmesi, sağlıklı yaşlanmanın desteklenmesi, alkol, tütün ve cinsiyet, çocuk sağlığı, nadir hastalıklar konularında AB çapında kolay bilgi değişiminin gerçekleştirilmesi yer alıyor.

-IMF DÜNYA EKONOMİK GÖRÜNÜMÜ RAPORU: ?YÜKSELEN?LERE DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM DÖNEMİ YAŞANIYOR

-IMF'nin hazırladığı Dünya Ekonomik Görünümü Raporu'nda Türkiye'nin içinde bulunduğu yükselen piyasa ekonomileri grubu kastedilerek, bu ülkeler için sermaye girişindeki son hızlanmanın, ?sermaye çıkış eğilimindeki artışı telafi etmekten, cari işlemler açığını dengelemekten? daha fazlası anlamına geldiği belirtildi.

-SICAK PARA HACMİNDE TARİHİ REKOR: 103 MİLYAR DOLAR

-Yabancı yatırımcıların İMKB'deki hisse senedi ve DİBS portföyü ile Türk bankacılık sistemindeki mevduatlarının toplamından oluşan sıcak para hacmi, Eylül'de 12 milyar 465 milyon dolar artarak 103 milyar 35 milyon dolara ulaştı.

-PARA ARZINDA 3.3 MİLYAR YTL'LİK DÜŞÜŞ

-En geniş tanımlı para arzı M3, Eylül'ün son haftasında 3 milyar 379 milyon YTL daralarak, 353 milyar 656 milyon YTL'ye geriledi. Para arzında yılbaşından bu yana genişleme 33.8 milyar YTL oldu.

-ECZACILARDAN ?İLAÇ FİYAT İNDİRİMLERİNDE 45 GÜNLÜK GEÇİŞ SÜRECİ HALA HAYATA GEÇMEDİ? SİTEMİ

-Tüm Eczacı İşverenleri Sendikası Başkanı Nurten Saydan, Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı Beşeri İlaçların Fiyatlandırılmasına ilişkin Tebliğ ile ilaç fiyat indirimlerinde 45 günlük geçiş süreci tanınmış olmasına rağmen ilaç firmalarının halen, tebliğin gereğini yerine getirip eczanelere indirimli fiyattan ilaç akışı sağlamaya başlamadıklarını belirtti.

-ULUSLARARASI PAMUK KONSEYİ EGE EKONOMİSİNİ CANLANDIRACAK

-Uluslararası Pamuk İstişare Konseyi'nin (ICAC) 66. Genel Kurul Toplantısı 22?26 Ekim'de İzmir'de gerçekleştirilecek. Bir hafta süreyle 42 üye ülkeden gelecek 450 delege İzmir'de konaklayacak. Delegelerin İzmir'e 1.2 milyon dolar döviz bırakacağı tahmin ediliyor.

-ASKER, İŞE GEÇ GELMEYİ İHRAÇ NEDENİ SAYDI

-AYİM, onlarca kez mesaiye geç gelmek, çıktığı günlük izinden ertesi gün dönmek, görevli olduğu yerde bulunmamak suçlarını işleyen astsubayın meslek ihraç kararını hukuka uygun buldu. AYİM, ?Disiplinsizlik? nedeniyle meslekten ihraç edilen subayın açtığı iptal davasında ?red' kararı verdi.

-KAMYON SÖZLERİ İNDEKSİ: "BEATNİK İSEN VUR SAZA, NİHİLİST İSEN BAS GAZA"

-?Beatnik isen vur saza, Nihilist isen bas gaza" ve ?Kamyon Çeker 10 - 20 Ton, Gönlüm Çeker Paris Hilton? örneğinde olduğu gibi Türk insanının mizah gücünü yansıtan kamyon arkası sözleri indekse döküldü.

-?BAY HULOT? 100 YAŞINDA

-Büyük Fransız komedi oyuncusu ve yönetmen Jacques Tati'nin yüzüncü doğum günü dolayısıyla tüm dünyada sinema etkinlikleri düzenleniyor, Belleville'de Randevu filminin yönetmeni Sylvain Chomet, hayranı olduğu Tati'nin bir senaryosunu işleyeceği L'Illusioniste adlı çizgi filmi 2009'da bitirmeyi hedefliyor.

-BEŞİKTAŞ ÇARŞI'DAN TERÖRE ?ÇANAKKALE'Lİ? TEPKİ

-Beşiktaş taraftar topluluğu Çarşı, son olarak 13 askerin şehit edilmesiyle sonuçlanan terör olaylarına karşı tepkisini, Çanakkale'de verilen 250 bin şehit örneği ile gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber