Koronavirüsü yenen doktor: Ateşim hiç çıkmadı

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan asistan doktor Merve Altıntaş, koronavirüse yakalandı. Çalıştığı hastanede tedaviye alınan Dr. Altıntaş, sağlığına tekrar kavuşarak mesleğine geri döndü. "Ateşim hiç çıkmadı. Ama o süreçte çektiğim boğaz ağrıları çok şiddetliydi" diyen Dr. Altıntaş, yaşadıklarını anlattı:

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Nisan 2020 08:34, Son Güncelleme : 22 Nisan 2020 08:48

'ÜŞÜYÜP TİTRİYORDUM'

"Boğaz ağrısı oldu ilk etapta, halsizliğim, üşüme titreme oldu. Ateşim hiç çıkmadı. Daha sonra hastanede tanı alıp tedavi aldığım süre boyunca da ateş yüksekliği yaşamadım. Ben bu semptomları fark ettiğimde şüphelendim. Zaten halihazırda riskli bir serviste çalışıyordum. Ekip arkadaşlarıma bunu bildirdim ve hemen gelip eşimle birlikte sürüntü vermemiz gerektiğini söylediler. İlk test sonuçlarımızda benim pozitif, eşimin negatif çıktı. Eşimin ikinci testi pozitif çıktı. Eşimde sadece koku kaybı vardı. O evde karantinaya alındı. Ben de akciğer tomografisi çekilerek hastaneye yatırıldım.

'MORALİMİ YÜKSEK TUTTUM'

Yaklaşık 7 aydır evliyim ve evden çıkarken tekrar evimi göremeyeceğimi düşünmüştüm. Psikolojik olarak çok kötü gerçekten. Tomografi sonucu ve tetkiklerim tamamlandıktan sonra kendimin iyi olduğuna ikna oldum ve atlatacağıma inandım. Ondan sonra moral bozukluğu da direncimi düşürdüğü için kendimi hep yüksek tutmaya çalıştım. Orada olduğum süreç boyunca da antibiyotik tedavisi, klorokin tedavisi verildi. 5 gün boyunca dörtlü bir ilaç tedavisi aldım. Ardından ev karantinasına geçtim. Belirli aralıklarla gelip sürüntü örneği verdik eşimle, ikimiz de negatifleşene kadar takipten çıkmadık. O süreçte çektiğim boğaz ağrıları çok şiddetliydi.

'AİLEMİZLE İLETİŞİMİ KESTİK'

Hastanede COVID-19 servisinde çalışacağımı öğrendiğim andan itibaren aile büyükleri ile iletişimi kestik. Kayınvalidemin kronik rahatsızlıkları var, bu yüzden onları riske atamazdık. Kimseyle görüşmedik ve sürekli maske kullandık. Etrafımızdaki herkes negatif çıktı. Sadece eşim ve ben pozitif olarak bu süreci atlattık. Önemli olan insanlara bulaştırmamak. Temas etmemeye çalışmalıyız. Biz başkasını hasta edebilir ve onun ölümüne sebep olabiliriz. Kuralları gevşettiğimiz anda birçok insanı riske atıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber