Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bugün de yeni yerleşim yerleri karantinaya alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Nisan 2020 18:50, Son Güncelleme : 22 Nisan 2020 20:21
Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

BATMAN

Batman'da bir köy karantinaya alındı

Batman'ın Sason ilçesinde bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Sason Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince Gürgenli köyünün karantina alınmasına karar verildiği belirtildi.

Köy halkından zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları istenen açıklamada, gerekli sağlık ve güvenlik tedbirlerinin alındığı kaydedildi.

Batman'ın Gercüş ilçesinde bir köy, yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Gercüş Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince Özler köyünün karantinaya alınmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, gerekli tedbirlerin alındığı ifade edilerek köy sakinlerinin zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları istendi.

MANİSA

Manisa'da bir mahalle karantinaya alındı

Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Sindelli Mahallesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında karantinaya alındı.

Manisa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, Akhisar ilçesine bağlı kırsal Sindelli Mahallesi'nin 14 gün süresince karantinaya alındığı belirtildi.

Kentte daha önce Soma ilçesinde 3, Turgutlu ilçesinde bir apartman, Demirci ilçesinde bir mahalle, bir sokak ve bir apartman ile Alaşehir ilçesinde 2 mahalle karantinaya alınmıştı.

BAYBURT

Bayburt'ta bir köy karantinaya alındı

Bayburt'ta merkeze bağlı Heybetepe köyü karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Heybetepe köyünün karantinaya alındığı bildirildi.

Karantina uygulamasının saat 16.30 itibarıyla başlayacağı kaydedildi.

BURSA

Bursa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir apartman karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Kovid-19 salgını görülen vakaların artması sebebiyle Gürsu ilçesi İstiklal Mahallesi Vardar Sokak'ta bulunan apartman bugünden itibaren 14 gün karantinaya alındı.

Açıklamada, söz konusu apartmanda karantina şartlarına uygun olarak her türlü tedbirin alınarak uygulamaya geçildiği belirtildi.

ADIYAMAN

Adıyaman'da bir köy ve mezraları karantinaya alındı

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde bir köy ile bağlı tüm mezraları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, Çamdere köyünde koronavirüs vakalarının artması nedeniyle tüm mezraları dahil olmak üzere karantina kararı alındığı belirtildi.

Köye tüm giriş çıkışların yasaklandığı bildirilen açıklamada, ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina sürecinin devam edeceği kaydedildi.

Açıklamada, "Vatandaşların her türlü ihtiyaçları için muhtarlık, köy korucuları ve jandarma ekipleri görevlendirildi. Tedbirlere riayet etmeyenler hakkında idari ve adli işlem yapılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

İlçeye bağlı Söğütlübahçe ve Çat köyleri de geçen hafta karantinaya alınmıştı.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında iki bina karantinaya alındı.

Emirdağ Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında Menderes Mahallesi ile İncili Mahallesi'ndeki iki binaya giriş ve çıkışların 14 gün süre ile yasaklanmasına ve bu süre içerisinde binaların belirli periyotlarda kontrollerinin emniyet güçlerince yapılmasına karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Kurul ayrıca, ilçe merkezinde muhtelif yerlerde güvenlik noktaları oluşturulup, her bir noktada emniyet görevlileri, belediye zabıta ekiplerince günlük denetim yapılmasını kararlaştırdı.

ERZİNCAN

Erzincan'ın Çayırlı ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında daha önce karantinaya alınan Yeşilyaka köyünün karantina süresi 7 gün uzatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca koronavirüs salgını nedeniyle alınan ek kararlar doğrultusunda, bu köyde 20 Nisan tarihinde sona eren karantinanın uzatılması kararı alındığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında 05 Nisan 2020 tarihli ve 04-05 sayılı kararımız ile 14 gün süre ile karantina altına alınan Çayırlı İlçemizin Yeşilyaka köyünde karantina uygulamasının bitiş tarihi olan 20.04.2020 tarihinden itibaren köyün giriş-çıkış noktalarında yasaklamalara devam edilmesine ve karantina uygulamasının yedi gün süre ile uzatılmasına karar verilmiştir."

SİVAS

Sivas'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir apartmanın gece yarısından sonra karantinaya alınacağı bildirildi.

Sivas Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Vali Salih Ayhan başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

Buna göre, Tuzlugöl Mahallesi 12. Sokak'ta 3 katlı ve 9 daireli bir apartmanın koronavirüs vakalarının sayısı ve bulaş eğilimi dikkate alınarak, bu geceden itibaren karantina altına alınacağı belirtildi.

Binanın ziyaretlere kapatılacağına vurgu yapılan açıklamada, karantinaki vatandaşların temel ihtiyaç, ilaç ve hijyen maddeleri taleplerinin 112 Acil Çağrı Merkezi aracılığıyla "Vefa Sosyal Destek Grubu"nca karşılanacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber