Erdoğan: 549 milletvekili seferberlik ilan etmeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2007 19:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'teki 549 milletvekilinin Türkiye'deki bölücü terör örgütünün adını ilan ederek, buna karşı seferberlik ilan etmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Her alanda her yerde bunu yapmak zorundayız. Kimse bundan gocunmamalı. Eğer terör örgütünü 'arka bahçemdir, onlar bizim kardeşlerimizdir' gibi başlıklarla yad eder, anarsanız, bu birlik ve beraberliğe gölge düşürürsünüz. Üniter yapımız üzerinde herhangi bir operasyon yapılmasına müsaade etmeyiz" dedi.

Pendik Belediyesi tarafından yaptırılan Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışında konuşan Erdoğan, Ramazan ayı boyunca ve bayram arifesinde 30'u aşkın şehit verildiğini hatırlatarak, bu olayların hiçbir zaman Türk milletini bitirmeyeceğini, tam tersi milletin azim ve kararlılığını arttırdığını vurguladı.

Türkiye'de terörle mücadelenin en güçlü silahının, "birlik ve beraberlik, birbirine şüpheyle bakan değil, birbirine güvenle bakan toplum olduğunu" vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz birbirimizi ne kadar sevebilirsek, ne kadar güvenebilirsek ve ne kadar birlik ve beraberlik içinde olabilirsek, terör desteğini o denli kaybedecektir. Bu hassasiyet Güneydoğu ve Doğu'da, bu bölgelerde her kesimde kendini gösterdi. Ne oldu? AK Parti, Güneydoğu ve Doğu'da birinci parti olarak çıktı. Bölücü terör örgütünün başı, 'oradan beklenen neticeleri alamadığını' ifade ediyor. Şimdi bu işin siyasi yönü var, bir de terör boyutu var. Ve o siyasi boyutu, kendine mal ediyor. Biz diyoruz ki, parlamento çatısı altında ortak bir mücadelenin verilmesi lazım. Burada kimse terörden nemalanmayı, terörü bir siyasi rant aracı olarak kullanmayı hedeflememeli."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber